CONCRETE SUN, BESTIAS, OBCISOR, RITUALI SATANAS, TROOPER 83 - 09.11. u sarajevskom AG klubu

09. Novembra u klubu AG, u Sarajevu, na svirci pod nazivom "Mlade Metal Snage" nastupit će novosadski southern stoner / grunge metal sastav Concrete Sun i sarajevski bendovi: Bestias (black / thrash / death metal), Obcisor (death metal) i Rituali Saranas (doom / black metal / punk). Organizator je Comrade Booking.


Start: 20:30
Ulaz: 8 KM (uračunata konzum. od 3 KM)




Concrete Sun je southern stoner / grunge metal bend iz Novog Sada (Srbija), osnovan u Septembru 2007. godine. Imali su nekoliko promjena u postavi, i jednu dužu pauzu 2009. godine. Nastupili su na EXIT festivalu 2010. godine. U ovoj postavi rade od oktobra  2010. godine: Cerovina Strahinja (vokal), Mijatović Bojan (gitara), Živković Budimir (gitara), Stevan Fujto (bass), Topić Miloš (bubnjevi). Prvi album Sky Is High su snimili u avgustu 2011. godine.  


Bestias je osnovan 2011. godine u Sarajevu. Ono što sviraju je black / speed / thrash metal. Kažu da se od početka trude imati ekspresiju onoga što im je direktna inspiracija te samim tim imati dublji i ozbiljniji pristup pri sviranju ekstremnog metala stare škole. Za sada nisu nastupili uživo. Ali može se i to uskoro očekivati jer nijedno mjesto u bendu nije upražnjeno, a rade i na svojim pjesmama.

Obcisor  je experimental death metal bend iz Sarajeva nastao u martu 2012. godine kao ideja da se sviraju stvari u kojima ce se naći zvuk death metala s raznim primjesama svega što bi im se svidjelo i tako stvoriti određen zvuk koji im odgovara. Kroz njihovu muziku također žele izraziti određene stavove prema današnjici i svemu onome što smatraju bitnim i pametnim za reći. Za sada rade na autorskim stvarima i pripremama za snimanje demo albuma od nekih 4-5 pjesama.

Rituali Satanas je doom / black metal / punk bend iz Sarajeva, osnovan krajem 2011. godine. Do sad su izdali jedan demo album "Night Of Sacrifice"

Trooper 83 je izrazito mladi punk rock bend nastao 2012 godine. Bad Religion, The Offspring, Rise Against i druge bendove navode kao svoje inspiracije.

2 komentara:

  1. Bestias imao svirku neki dan u AGu, a Trooper 83 nastupa drugog dana Sarajevo Punk Festa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ako nije problem da promjenite info Obcisora u onaj prilozen na fb stranici da bi drugi koji vide ovo mogli skontati sta sviramo ustvari. :D

    OdgovoriIzbriši