Distopija Metal Fest - Mostar 2012: Najavljeni BOGAMBER i RAPID STRIKE

17.11. u mostarskom "OKC Abrašević" će se održati prvi Distopija Metal Fest. Organizatori, KOOGA Booking su za sad najavili tuzlanski thrash metal sastav Bogamber i Rapid Strike, takođe thrash metal. Na festivalu će nastupiti još nekoliko bendova, a o kome se tačno radi saznaćemo u novim najavama. Organizatori će uskoro objaviti i informacije o cijenama ulaznica.

facebook event (RSVP): kliknite ovde


Bogamber je osnovan sredinom 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara), a ostali članovi su se mijenjali. 1999. godine u postavi: Suhi, Nele, Hata snimaju pjesmu "Nedostižno Svetogrđe". 2003. Suhi i Nele snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, gdje je Bogamber nastupio sa bendom TankardU novembru 2007.godine snimaju svoj drugi album i nazivaju ga "Nevjerovanje"U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Nastupili su na Sarajevo Metal Festu 2012. godine.

Rapid Strike je thrash metal bend iz Splita, osnovan 2007-e pod imenom ˝Azazel˝. Godine 2011, nakon brojnih koncerta i 2 demo albuma bend mijenja ime u Rapid Strike i snima album ˝God take me to hell˝. Nakon izdavavanja albuma kompletna postava benda se mijenja osim vođe i glavnog autora Hrvoja Madirace koji dovodi u bend nove ljude. Uz rad na novom studijskom albumu bend je i koncertno aktivan. Postavu benda čine: Ivana Elez (vocals), Hrvoje Madiraca (guitars), Nikola Capalija (bass), Duje Pelaić (drums).

0 comments:

Objavi komentar