CONTINENTS, LARA KORONA, BESTIAS - 26.09. u sarajevskom AG klubu

26.09. u sarajevskom AG klubu održat će se svirka bendova: Continents (hardcore / screamo iz Dresdena) i Lara Korona (hardcore iz Dippoldiswaldea), a kao lokalna podrška nastupa mladi sarajevski black / thrash / death metal sastav Bestias, kojima je ovo prvi nastup.  Organizatori su BHHC Booking i SMF Promotions

Start: 20:30 h
Ulaz: __ (info uskoro)




Continents. je hardcore / screamo sastav iz Dresdena (Njemačka), koji iza sebe ima 2 mini albuma od kojih je zadnji naslova "...And silence anchored our feet in granite" izašao taman pred ljeto. Članovi benda su: Simon (guitar), Dominic (guitar), Flo (bass), Tobi (drums), Kris (vocals).


Lara Korona je hardcore / post rock sastav i Dippoldiswaldea (Njemačka), osnovan 2007. godine. Do sad su snimili jedan demo (2008.), split album (2010.) i LP (2012.). Postavu benda čine: Andreas, Eric, Georg i Konrad.



Bestias je osnovan 2011. godine u Sarajevu. Ono što sviraju je black / speed / thrash metal. Kažu da se od početka trude imati ekspresiju onoga što im je direktna inspiracija te samim tim imati dublji i ozbiljniji pristup pri sviranju ekstremnog metala stare škole. Za sada nisu nastupili uživo. Ali može se i to uskoro očekivati jer nijedno mjesto u bendu nije upražnjeno, a rade i na svojim pjesmama.

0 comments:

Objavi komentar