LUKAVAC METAL FEST - 12.01.2013. u klubu BBCC

12. januara u lukavačkom BBCC klubu održat će se "Lukavac Metal Fest" u organizaciji Lukavac HellBangers Fraternity. Nastupit će bendovi: Sacramental Blood, Toxicdeath, Vortex, Sihirator, Effigy. Za posjetitelje festivala organizatori su spremili i afterparty. Ulaznica će koštati najvjerovantije 5 KM. Za posjetitelje festa će biti organizovan i afterparty u klubu Chill Out.

Start: 19:00 h
Ulaz: 5 KM
facebook event (RSVP): kliknite ovde







Sacramental Blood je death metal bend osnovan 2002. godine u Beogradu (Srbija). Već slijedeće godine postao je jedan od koncertno najaktivnijih bendova u Srbiji. Debitatntski materijel "Inception Of Ceremony" je objavljen 2006. Do sad su imali preko 80 nastupa u 11 zemalja, a binu su dijelili sa bendovima: Cannibal Corpse, Deicide, Behemoth, Vader, Sinister, God Dethroned, Skinless, Ophiolatry, Fleshgod Apocalypse, Arsbreed, Visceral Bleeding, Hypnos. 


Toxicdeath je death metal sastav osnovan 2000. godine u Tuzli (Bosna i Hercegovina). Do sad su snimili dva demo izdanja, jedan live album i full length "Contamination". Uskoro bi svjetlost dana trebao ugledati njihov novi album "Techniques of Darkness". Do sad su nastupili sa bendovima: Vader, Vital Remains, Behemoth, Sinister, Decapitated i mnogim drugim. 2012. godine nastupili su na Metalfestu u Zadru.


Vortex je thrash metal sastav iz Osijeka (Hrvatska), osnovan 2007. godine. 2009. godine snimaju svoj prvi demo "Thrsh is alive". Od više desetina nastupa izdvaja se svirka sa Exploited-om. Postavu benda čine: Igor Šop-guitar, Vedran Mihaljević (guitar), Hrvoje Furi (vokal), Ivan Lizačić (bass, prateći vokali, Andrej Paulus (bubnjevi). 



Sihirator je old school thrash metal bend, osnovan u Lukavcu 2009. godine. Prvi snimci su dokumentovani na old skul način - snimljena je proba... Natupili su na Metal Fest-u 2 u Banja Luci, marta 2010. U maju 2010. Izdali su prvi EP. Početkom 2011. dolazi do promjene u sastavu, Jasmin "Tida preuzima dužnost bubnjara, a od septembra / oktobra 2011. u bendu je i drugi gitarist Neven Šahat. Krajem jula 2011 objavili su i svoje drugo izdanje pod nazivom "Mračna starna svjetlosti".

Effigy je death metal sastav kojeg čine sadašnji i bivši čanovi lukavačkih i tuzlanskih metal bendova. Vokal je Jasmin Osmanović "Dimu" (Sihirator, Peta Koksna), gitarist je Nenad Pavić (ex-Mortipher), bassist Zoran Stjepić (ex-Agonize, ex-Castrator), a bubnjar Mirza Muminović (Bogamber, Extinction, ex-Riser). Do sad su nastupili u Tuzli sa bendovima Agonize, Toxicdeath i War-Head i u Mostaru sa bendovima Defiant i Tabut.
.



2 komentara: