HELLRIDE, MOTHERPIG, AGELAST - 15. decembra u AG klubu

15. decembra u sarajevskom AG klubu svirat će bendovi: HellRide, Motherpig i Agelast. Bendovi HellRide i Motherpig imaju novosti koje žele predstaviti publici. Radi se o novim članovima.... Hellride ima novog pjevača, Harisa Delića, a Motherpig novog gitaristu Adu (Johhny). Motherpig je završio snimanje novog albuma "Savšeni Krug" pa možda prisutne i počasti nekom pjesmom sa tog albuma.




Start: 20:30
Ulaz: __ (info uskoro)
facebook event (RSVP): kliknite ovde




HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čine 4 muzičara koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu koji je postojao od 1994-1996. a  lider je i rock benda Black Sheep i voditelj emisije Crna Ovca na eFM studentskom radiju, Emir Saračević - bassist bendova Machines of Hate, Snake Eater i voditelj emisije The Aebyss na radiju Sarajevo, Samir Ramić - bubnjar i Haris Delić - vokal. 

Motherpig je sarajevski metal / crust punk bend koji idejno postoji od 2004. godine. Prvu svirku su imali krajem 2007. godine. Motherpig se ove godine nakon snimanja drugog albuma "Savršeni Krug" koji se trenutno miksa, pozdravio sa gitaristom Atlijom. Bend je u neočekivano kratkom periodu pronašao drugog gitaristu Johnnyija, te je ovo prilika da i sami svjedočite povratku Motherpiga.


Bend Agelast je nastao početkom 2012.-e godine,a osnovali su ga Haris,Adi i Aleks. S idejom da rade autorske stvari, odmah su počeli sa ''kućnim'' probama te kreću u potragu za basistom i bubnjarem. Nakon nekog vremena bendu se priključuje Adi Begtašević na bubnjevima i bend počinje sa ozbiljnijim radom dok kao privremeno rješenje na mjestu basiste je tu Ensar Ajkunić (The Loudest Silence).Trenutno bend radi na novim autorskim pjesmama i završavanju svog EP-a koji bi u skorije vrijeme trebao biti snimljen.



0 comments:

Objavi komentar