TANKER, FLATLINE, HELLRIDE - 21. decembra u Domu Omladine, u Banja Luci

21. decembra u banjalučkom Domu Omladine svirat će banjalučki sludge / southern metal Tanker i sarajevski bendovi Flaltine i HellRide. Svirka je nazvana "Smak svijeta uživo"

Start: __ (info uskoro)
Ulaz: __ (info uskoro)


Tanker je Sludge/southern metal bend iz Banja Luke, nastali su 2008 godine i čine ga članovi Monument-a, Revolt-a i AntiDope-a. Prvi EP "Sorrow Drives the Will" snimili su 2010. Do sada su imali nastupe u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Neki od njihovih važnijih nastupa svakako su na Demo Fest-u u Banja Luci, gdje su osvojili treće mjesto, a kao nagradu dobili binsku opremu, 2010. nastupili su i na Sarajevo Metal Fest-u 2010, a 2011. na EXIT-u, te kao support Apocalyptici u Banja Luci, a pojedom na W.O.A. Metal Battle-u za regiju ex-Yu izborili su nastup na Wacken Open Air-u. Pripremaju novi album pod radnim nazivom "Shores of the weeping willow" .


Flatline je osnovan 2005. godine u Sarajevu. Sviraju metal posttraumatic hardcore, a ovo je drugi spot koji će predstaviti publici. Prvi je bio za pjesmu "On Display" koja se kao i "Unfinished" nalazi na njihovom albumu "Posttraumatic Lullabies" iz 2008. godine. Pored BiH, svirali su Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Turskoj, Češkoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Holandiji itd, a bitno je istaći da su svirali i sa legendarnim bendovima Biohazard, Napalm Death i Tankard.


HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čine 4 muzičara koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu koji je postojao od 1994-1996. a  lider je i rock benda Black Sheep i voditelj emisije Crna Ovca na eFM studentskom radiju, Emir Saračević - bassist bendova Machines of Hate, Snake Eater i voditelj emisije The Aebyss na radiju Sarajevo, Samir Ramić - bubnjar i Haris Delić - vokal.


0 comments:

Objavi komentar