Promocija spota za pjesmu "Indiscipline" benda Festival Of Mutilation - 16.03. u AG klubu

Sarajevski technical / mleodic death metal sastav Festival Of Mutilation će 16. marta u AG klubu, u Sarajevu, predstaviti svoj prvi spot za pjesmu "Indvisible" koja će se naći na novom albumu. Sa Festivail Of Mutilation-om svirat će sludge / southern / stoner metal bend Misery Crown kojima će ovo biti prva svirka, a kao gosti nastupit će tuzlanski thrash metal sastav Bogamber.


Start: 20:30 h
Ulaz: 8 KM (uračunata konzumacija od 3 KM)
facebook event (RSVP): kliknite ovde



 

Festival Of Mutilation je death metal bend iz Sarajeva, osnovan u novembru 2006. Osnivači benda su Marko (bubnjevi), Saša (bas) i Jasenko (gitara). Prvu svirku su imali u klubu Bock 05.04.2007. godine. Ubrzo im se pridružio vokal Ermin Habibović. 2009. su snimili prvi album "Gods of Infernal Desolation". U ljeto 2009. Ermin napušta bend, a kratko dužnost vokala obavljala je Hana Hadžajlić. Od ljeta 2010. vokal i gitarist je Goran Džidić iz mostarskog Forensic Clinic-a. Re-izdanje njihovog prvog albuma uradio Old Cemetery Records iz SAD-a. Do sad su svirali u BiH, Srbiji i Mađarskoj. Učestvovali su na Sarajevo Metal Festu 2011. U oktobru iste godine objavili su EP "Personal Cosmos", a u pripremi je drugi full length album.


Misery Crown je novi bend kojeg čine članovi iz Bihaća i Sarajeva. Sviraju sludge / southern / stoner metal. Članovi su: Bistrivoda Ensar (vokal), Osmanović Šahsudin (gitara), Šahinović Riad (gitara), Muratović Adnan (bass), Mešić Alen (bubnjevi). Rade na svom prvom albumu koji će će nositi naziv "When North Meets South". Za sad su dostupne tri pjesme za slušanje... "Crown of Misery" i "Grey December's Sky".


Bogamber je osnovan 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara). 2003. snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, nastupili sa TankardomU novembru 2007.godine snimaju album "Nevjerovanje"U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Basist je Edis Bošnjaković, a bubnjar Mirza Muminović. Nastupili su na Sarajevo Metal Festu i Distopija Festu u Mostaru 2012. godine.

0 comments:

Objavi komentar