SARAJEVO METAL FEST 2013 - Forensic Clinic i Perishment potvrdili nastup

Sarajevo Metal Fest Promotions su najavili prva dva benda za četvrto izdanje Sarajevo Metal Festa, a to su: mostarski Forensic Clinic i dobojski Perishment. Organizatori su prije par dana objavili da je datum održavanja festivala 12. april, a uskoro bi trebalo biti najavljeno još nekoliko bendova i tačna lokacija održavanja festivala. 

Na 3 prethodna izdanja Sarajevo Metal Festa učestvovalo je ukupno 24 benda, od čega je 18 iz BiH, 2 iz Hrvatske, 2 iz Srbije, i po jedan iz Brazila i Turske.










Forensic Clinic je progressive death metal bend iz Mostara koji osnovan u proljeće 2007. godine, a tadašnju postavu su činili Petar Parlov (bubanj), Goran Džidić (gitara), Zoran Pervan (gitara), Karl Bošnjak (vokal) i Dragan Bambir (bass). Početkom 2009. nakon kratke pauze i odlaska Karla i Dragana bendu se ponovno pridružuje Zoran Pervan (Crypt) koji preuzima ulogu bassiste i Forensic Clinic bilježi svoj prvi nastup na proljeće 2009. Bend Forensic Clinic je do sada nastupao u BiH i Hrvatskoj. 2010. su snimili i prvi EP ''Robe Of Immortality''. 2011. godine Petar Parlov je zbog svojih drugih obveza morao napustiti bend, a Marko Gačnik od tada obavlja dužnost bubanjara u Forensic Clinic-u. U januaru 2012. im se pridružio Miljenko Paradžik iz benda Crypt. Završili su sa snimanjem svog prvog full length izdanja ali su u potrazi za izdavačem. Nedavno su snimili spot za pjesmu Atoned.


Perishment je thrash metal bend formiran u Doboju, početkom 2004. godine. Aleksandar Petrović - gitara je imao neke ideje ali za realizaciju je trebao okupiti bend. Prvo je upoznao Mirzu Aljića (bubnjevi) sa idejom a zatim i Amira Hadžalića (gitara), tako da im je jedini problem još predstavljao nedostatk bassiste i vokala onda u bend dolaze Ajdin Subašić - bass i Nihad Ibrahimkadić - vokal. Tako da u punom sastavu rade od 2005. godine. 2007 mijenjaju bassistu, čiju ulogu je od tada imao Haris Hasančević kojeg 2008. mijenja Slaven Ruzojčić. Svirali su kao support Dismember-u u Sarajevu 2007. A već neko vrijeme novi gitarist u bendu je Mirel Spahić, a bassist Bojan Manjić. Trenutno rade na novim pjesmama. Krajem 2012. godine snimili su spot za pjesmu Dripping Down The Drain.

0 comments:

Objavi komentar