SARAJEVO METAL FEST 2013 - Give em Blood i The Loudest Silence potvrdili nastup

Iz Sarajevo Metal Fest Promotionsa najavili su još dva benda koja će nastupiti na četvrtom Sarajevo Metal Festu. Radi se o bendovima Give Em Blood i The Loudest Silence. Organizatori će objaviti imena još nekoliko bendova u ponedjeljak.

Četvrti Sarajevo Metal Fest će se održati 12. aprila, a organizatori će uskoro najaviti tačnu lokaciju održavanja festivala i cijene ulaznica.


Give em Blood je metalcore / hardcore sasatav iz Graza (Austija), osnovan 2009. godine. Prvi split EP sa bendom Dos Dias De Sangre izdali su 2010. godine preko BDHW Recordsa, a full length album "Seven Sins" 2012. godine. Članovi benda su Matthias (vokal), Markus (gitara), Cristoph (gitara), Daniel (bass) i David (bubnjevi).

The Loudest Silence je symphonic / gothic metal kojeg su osnovali Taida i Denijal, u oktobru 2010. godine. Bendu se ubrzo pridružuje Bajro. Završavaju se 2 pjesme (Wake up in my dream, Soul reflection). U februaru 2011. se bendu pridružuju Ensar i Tibor i ubrzo i Zlatan. U maju 2011. bendu kao bubnjar pridružuje Jasmin Aganagić, iz bendova Orisons in Vain i Šamar, koji je sa bendom svirao do septembra. Od novembra na mjesto bubnjara dolazi Aleksandro Alcantara iz bendova Evading Downfall i Motherpig. U BBCC klubu u Lukavcu snimili su spot za pjesmu "Acheron". Trenutno rade na provm albumu. Novi bubnjar je Benjamin Hajrulahović.

0 comments:

Objavi komentar