Humanitarna svirka za Sofiju Cergic - 16.02. u Banja Luci

U subotu, 16. februara u banjalučkoj Gimnaziji će se održati humanitarna svirka za Sofiju Čergić. Sofija ima tri godine, oboljela je od akutne limfoblastne leukemije, a za transplantaciju koštane srži i dalje liječenje u Italiji potrebno je skupiti 130.000 eura. Možete pomoći i pozivom na broj 1416 (M:tel mreža) čime donirate 1 KM.

Na ovoj svirci nastupit će bendovi: Logic System Disorder, Aggressor, Downcast, Embargo

Ulaz: 3 KM

Bend Logic System Disorder je osnovan u Banja Luci početkom Septembra 2012. godine. LSD su osnovali gitarista Bojan Bujić i pjevač Dario Glavonjić. Prvobitno su pokušali bend da naprave još krajem 2008. godine, ali nisu imali vremena usljed školskih i drugih obaveza pa je tako bend osnovan tek 2012. godine. Čitava ideja je potekla iz velike ljubavi prema bendu System of a down. Budući da su i Bojan i Dario proveli veliki dio mladosti uz baš taj bend, nekako su same od sebe proizašle i autorske pjesme koje stilom podsjećaju upravo na System Of A Down. Naravno nisu se ograničili time i pustili su kreativnosti na volju, ali uglavnom pjesme zvuče slično SOAD-u. Odmah po osnivanju pridružuju im se Dario Ilinčić kao bubnjar i Srđan Gverić kao bass gitarista. Kako su neke pjesme odavno bile u procesu nastajanja, sada su završene a i nove napravljene i tako bend trenutno radi na aktivnim probama i uvježbavanju za snimanje prvog albuma.

Aggressor je thrash metal bend iz Banja Luke, osnovana 2007 godine... Na tu ideju došli su Boris i Mladen, a onda im se pridružio Aleksandar na gitari. Poslije Aleksandra ubrzo se priključuje i druga gitara Milan Gogić i na kraju basista Šira... Bend je tako radio oko godinu dana, radili su samo obrade i na kraju odlazi gitarista Milan pa su napravili pauzu kratku, a ubrzo odlazi i basista. Nakon duže pauze bendu se priključuje novi gitarista Aljoša i novi basista Aleksandar i bend nastavlja sa radom. Ubrzo odlazi i Aljoša i na njegovo mjesto dolazi Nikola Arežina na gitari i bassist Nemanja Đurić. Aggressor je imao nekoliko svirki i snimili su demo Eternal Slaughtering 2010. godine. Snimili su i prvi full length album "Unleash The Evil" ali album još nije objavljen jer su u potrazi za izdavačem.

Downcast je groove metal bend iz Banja Luke, osnovan krajem 2012. godine. Bend su osnovali Nikola Mijović (gitara, vokal) i Boris Kremenović (gitara). Ubrzo im se pridružio bubanjr Aleksandar Josipović, a dužnost bassiste obavlja Dario Glavonjić. Za sad imaju jednu snimljenu pjesmu "Ashes To Ashes" ali rade i na novim. Prvi nastup su imali 1. februara sa bendovima: My Last Suicide, Charna, Preborn u banjalučkom Domu Omladine.



Embargo je heavy metal / hard rock bend, osnovan u parilu 2012. godine. Na repertoaru su Judas Priest, Motorhead, Black Sabbath, Iron Maiden, Motley Crue idr.












0 comments:

Objavi komentar