WAKE THE DEAD, KOROV - 11.02. u Mostaru

11. februara u Mostaru će svirati Wake The Dead, hardcore sastav iz Marseillea (Francuska) i mostarski metal / hardcore sastav Korov. Organizator je Kooga Booking koji će uskoro objaviti cijene ulaznice kao i začnu lokaciju održavanja svirke.


Start: 20:30 h (info uskoro)
Ulaz: 4 KM (info uskoro) 
facebook event (RSVP): kliknite ovde 

Wake the Dead je sastav iz Marseillea (Francuska), osnovan 2010. godine. Sviraju moderni melodični hardcore. Već u 2011. godini snimili su full lenth album "The Things We Can't Forget" i održali su oko 60 svirki širom Evrope, a 2012. godine su izdali EP "Meaningless Expectations". Članovi benda su: Jeff (vokal), Gui (gitara), Nico (gitara), Yvan (bass), Fabien (bubnjevi).
 

2009. godine u Mostaru je osnovan bend Bilok. Svirali su metal sa HC i mnogim drugim upadima. Jedno vrijeme je čak obilježeno i nastupima bez basiste, te na dubokom gitarskom štimu. Kako se mijenjala postava, tako su se mijenjali i žanr i raspoloženje unutar benda. Ljudi dolaze i odlaze. Ništa tu malena tri čovjeka ne mogu. U godinu dana ili više, Bilok je napisao nekih 20-ak pjesama, međutim dolaskom Ridikulusa ili Vlade na mjesto MC-ja u bend, nastaje najnoviji i trenutno aktualni blasfemični repertoar. 2011. mijenjaju ime u Korov. U maju 2012. godine, promovisali su svoj prvi EP "Protiv Boga I Države". Do sad su svirali u Mostaru, Jablanici, Sarajevu, Banja Luci itd.

0 comments:

Objavi komentar