ODD CREW, AESTHETIC EMPATHY, REGAINING THE CROWN, NERVNI SLOM - 16.04. u AG klubu

16. aprila u sarajevskom klubu AG svirat će groove / alternative metal bend iz Bugarske i sarajevski mladi hardcore sastav Nervni Slom. Organizator je Comrade Booking, a uskoro bi trebali najaviti još jedan bend i cijenu ulaznice.



Start: __ info uskoro
Ulaz: __ info uskoro

facebook event (kliknite ovde)


Odd Crew je groove / alternative metal bend, osnovan 2008 godine u Sofiji (Bugarska). Od 1998 do 2008 radili su pod nazivom Kaskadiori. Do sad su snimili nekoliko albuma: And it's Rock Again (2000), On the Road (2005), The River of Time (2006), We Are What We Are (2008), A Bottle of Friends (2010), Beyond The Shell (2012). Postavu benda čine: Vassil Raykov (vokal), Vassil Parvanovski (gitara), Martin Stoyanov (bass, prateći vokal), Boyan ”Bonzy” Georgiev (bubnjevi).

Aesthetic Empathy je nastao od benda Kursk koji je osnovan 2002.  Album Definement su snimili 2011. godine. u Radio 202, a mastering je urađen u MASTERvargas studiju u New Yorku. Na albumu se nalazi 11 pjesama 10 autorskih i jedna obrada (High Hopes od Pink Floyda). Bend je učestvovao na Sarajevo Metal Festu 1. aprila 2011, na Summer Metal Festu u Sarajevu 2012. Takođe, trebali su učestvovati i na UFO-u (Urban Fest u Osijeku ali su morali otkazati nastup). Pored toga svirali su i u Novom Travniku, Mostaru itd. Osvojili su treće mjesto na Demofestu u Banja Luci 2011. Snimili su spotove za pjesme "Dualism" i "Deceptive Identity"




Regaining The Crown je sarajevski hardcore / metalcore bend osnovan početkom 2013. godine. Članovi benda su: Andrej Merkadić (vokal), Šahsudin Osmanović (gitara), Ramiz Vreto (gitara), Alija Zečević (bass) i Jasmin Aganagić (bubnjevi). Kao uzore navode bendove: Hatebreed, Madball, Darkest Hour itd. U pripremi je prvi album. Prvi nastup imali su 30. marta u AG klubu na humanitarnoj svirci za Nervesu Ejupović.

Nervni slom je mladi hardcore sastav iz Sarajeva.

0 comments:

Objavi komentar