Humanitarna svirka za Mirsadu Pentic - veceras (16.03.) u Euronet Caffeu

Večeras (subota, 16.03.) će se, u sarajevskom Euronet Caffeu održati Humanitarna noć akustične gitare za Mirsadu Pentić. Svirat će Mahir Bajrić (vokal u bendovima Aesthetic Empathy i Bosnische Post). Ulaznica je 5 KM.

Mirsada boluje od akutne leukemije. Potrebna joj je terapija lijekovima koji se kod nas ne mogu nabaviti i košta 2.000 eura koje njena porodica ne može obezbijediti.

Njena kćerka Tea kaže:
"Moja mama je oboljela od akutne mjeloblastne leukemije (AVM). Iako je bolest otkrivena na vrijeme, to "zlo" je uzelo maha i učinilo sve da se veoma brzo razvije. Samim tim, borba za život je postala neophodna. Leukemija kao bolest se ne može u potpunosti izliječiti, ali se može zaliječiti i živjeti s njom. Stoga,potrebni su lijekovi i određene terapije da bi se napredovanje bolesti zaustavilo i koliko toliko uspostavio normalan život. Da pričam o finansijskom stanju nije ni potrebno, ono je samo oličenje stanja cjelokupne države. Zato, vjerujem da će svi moji prijatelji, kolege, poznanici, i oni koji to mogu i osjete potrebu, zajedno sa mnom dati sve od sebe da mojoj mami pružimo kvalitetan ostatak života, ma koliko dugo on trajao. Pomozimo mojoj mami i učinimo joj ostatak života ljepšim!"


Mirsadi možete pomoći i uplatom na žiroračun:

Unicredit banka
33 85 8025 3910 57 32
Mirsada Pentić




0 comments:

Objavi komentar