MASTER, DEHUMAN, HANGED - 14. decembra u AG klubu

14. decembra, u sklopu turneje, u sarajevskom klubu AG će svirati legendarni death metal bend Master, belgijski Dehuman i hrvatski Hanged, a organizatori će uskoro najaviti i bend podrške. Svirka je ranije bila najavljena za 13.12. ali zbog gostovanja Madball-a 13.12. svirka Master-a je pomjerena na 14.12. Cijena ulaznice je 12 KM. Organizatori su BHHC Booking i SMF Promotions.









Master je death metal sastav, osnovan 1983. godine kada su su Paul Speckmann i Bill Schmidt napustily War Cry. Nakon osnivanja odmah je uslijedila pauza jer Speckmann nije odabrao nijednog od 26 gitarista koji su se prijavili na audiciju, zbog toga Schmidt napušta bend, a Speckmann osniva Death Strike. Schmidt ponovo dolazi na mjesto bubnjara i počinju da rade ponovo pod nazivom Master. Od tada se postava nekoliko puta promijenila. Snimili su 3 demo materijala, 11 full length albuma, jedan EP, dva split izdanja i jedan live album. Paul  je od 1987 bio član Abominationa, a od 1998 postaje član Krabathora i ubrzo nakon toga se seli u Češku. Bio je i član Master/Krabathor side-projekta Martyr. Posljednji album benda Master "The New Elite" je snimljen 2012. godine. Članovi benda, pored Speckmanna (bass, vokal), od 2003. godine, su Zdeněk Pradlovský (bubnjevi) i Alex Nejezchleba (gitara).



Dehuman je progressive death metal bend osnovan 2006. godine u Brusselsu (Belgija). Do sad su snimili jedan demo (2007) i full length album "Black Throne Of All Creation" (2012). Postavu benda čine: Andrea Vissol (vokal, bass), Matthias Boulougoris (gitara), Raphael Selekaerts (gitara), Laye Louhenapessy (bubnjevi). 










Hanged je death metal bend iz Osijeka. Sviraju death metal po uzoru na bendove sa kraja 80-ih i početka 90-ih godina. Postavu čine: Dino Čokljat (vokal), Vedran Reketi (gitara), Marko Babić (gitara), Lovro Pavičić (bass) i Boban Burger (bubnjevi). U aprilu 2013. u studiju Armageddon snimili su demo koji sadrži 3 pjesme.

0 comments:

Objavi komentar