RAPIDFORCE i NULA PLUS - 11.05. u tuzlanskom Palma klubu

11. maja u tuzlanskom klubu Palma svirat će beogradski RapidForce i tuzlanska Nula Plus. RapidForce je i ranije nastupio u Tuzli, 1990. i 2008. godine. Ovo je prvi nastup Nule Plus Nakon kraće pauze.


Ulaz: 4 KM
facebook event: kliknite ovdje

Rapid Force je groove / thrash metal bend, osnovan 1990. godine. Svoje prve studijske snimke su uradili maja iste godine i oni su sadržli pet kompozicija koje su se kasnije pojavile na debi albumu "Apotheosis of War". Tokom juna 1990. godine, Rapid Force je krenuo sa svirkama, uglavnom po Srbiji i Bosni. Prvi album je snimljen početkom 1993. godine i iste godine se pojavljuje kao LP izdanje a početkom 1994. godine i kao kaseta. Rapid Force je prestao sa radom 1996. godine. Četiri godine kasnije, bend čini svoje nove korake. Prva važna svirka održana je marta 2001. godine na Hard 'n' Heavy festivalu u Beogradu. Nakon toga, bend je održao mnogo koncerata po zemlji. Tokom 2002. godine, Rapid Force je u zemunskom studiju 'Chameleon' snimio svoj prvi promo CD sa 5 pjesama i video spotom. Avgusta 2003. godine nastupili su na Pepsi Sziget festivalu u Mađarskoj, a nešto prije toga i na poznatom novosadskom Exit festivalu. Njihova pjesama "Hero" našla se na "Forces of Anger" kompilaciji, objavljenoj od strane Multimedia/Universal. 2008. godine snimili su album "Burst Under Pressure"

Nula Plus je hardcore / metal bend osnovan 2001. godine u Tuzli od strane bivšeg gitariste Parricide-a i Perryside-a, Trakić Džemala, i bivšeg bubnjara grupe Ludilo, Saše Đokića. Par mjeseci poslije, grupi se pridružuju vokal Elvis Trakić (ex Agonize) i basista Nermin Hadžić (ex Punkart). Zajedno sa bendovima iz Prijedora i Banja Luke, kao i lokalnim tuzlanskim bendovima, 0+ odrađuje mini BiH turneju. U aprilu 2004. bend odlazi u Beograd gdje snima demo sa pet pjesama, a bendu se tada pridruzuje DJ Alić Jasenko koji je bio zadužen za sample i electronic mix do početka 2010. godine kada napušta bend. U bend se tada vraća i Sale nakon kraće pauze, a pored njega mjesto bassiste preuzima Nebojša Stojkov - Frenki, nekadašnji bassist grupe Nečasne sestre. Nula plus je učestvovala i na EXIT festivalu. Postavu benda čine Almir "Baggy" (vokal), Sike (gitara), Frenki (bass) i Sale (bubnjevi).

1 komentar:

  1. garrettace250.org
    I want to get more information about this,Hope you continue to keep up with this metal detecting blog.

    OdgovoriIzbriši