CONTUSIO, PUNKART, NULA PLUS, INNER SANCTUM na Kaleidoskop Festivalu u Tuzli

U parku kod Muzičke škole u Tuzli, 15.,16., i 17.08. održat će se muzički dio festivala Kaleidoskop. Pored bendova Nula Plus, Contusio, Punkart i Inner Sanctum na festivalu će nastupiti još 17 bendova/izvođača, između ostalih: Hladno Pivo, No Rules, dreDDup, Pips Chips & Videoclips, Bad Seasons, Van Gogh.

Muzički dio festivala:
15.08. dreDDup, Pips chips & Videoclips, Urban Echo Team, Nula Plus, Noisethrill, Drop Acid, Paradox
16.08. Hladno Pivo, No Rules, Dječaci, Karma Guru, Contusio, Javna Ustanova
17.08. Fa11out, Van Gogh, Terusi, Vicenzo Scorza, Punkart, Bad Seasons, Inner Sanctum, Dekan


Contusio thrash / death metal iz Tuzle. Bend postoji od 2005. pod nazivom Sacrifice, a 2007. ime mijenjaju u Contusio. 16. oktobra 2011. su promovisali svoj demo/EP Trauma of Detonation, a u pripremi su i nove pjesme. Do sad su svirali sa bendovima: Kuga, Sihirator, Extinction, Hellać, Smut, Milestone itd. Postava se mijenjala par puta, a posljednja promjena desila se početkom 2012. kada je bend napustio Omer, a kao novi bubnjar došao Sead Hadžić.


Nula Plus je hardcore / metal bend osnovan 2001. godine u Tuzli od strane bivšeg gitariste Parricide-a i Perryside-a, Džemala, Trakića i bivšeg bubnjara grupe Ludilo, Saše Đokića. Par mjeseci poslije, grupi se pridružuju vokal Elvis Trakić (ex Agonize) i basista Nermin Hadžić (ex Punkart). U aprilu 2004. bend odlazi u Beograd gdje snima demo, a bendu se tada pridruzuje DJ Alić Jasenko koji je bio zadužen za sample i electronic mix do početka 2010. godineNula plus je učestvovala i na EXIT festivalu. Postavu benda čine Almir "Baggy" (vokal), Sike (gitara), Frenki (bass) i Sale (bubnjevi).


Punkart je tuzlanski punk bend. Prve pjesme snimaju se 2000. godine u kućnom studiju (12 pjesama ) i taj demo dobija naziv "Punkart", a godinu dana poslije grupa snima i demo (polustudijski snimak) "Generacija bez budućnosti".  "Stomak Tuzle" izlazi 2002. godine. Snimili su spot za pjesmu "Ja sam prevaren". 3 godine kasnije izlazi Cd "Terorizart". Nakon kraćeg perioda hibernacije, bend je ponovo na putu da nastavi gdje su stali, i 2010. snimaju maxi single pod nazivom "Treble Trouble".


Inner Sanctum je black / death metal bend iz Tuzle. Postavu čine članovi The Hotline Banda. Pod starim imenom su svirali obrade domaćih i stanih rock i metal bendova. U proljeće 2013. su promijenili ime jer su odlučili da sviraju samo metal. Kao glavne uzore navode bendove: Behemoth, Vader, Immortal, Desaster, Hate itd. Članovi su: Adnan Atić (vokal, gitara), Adnan Dostović (prateći vokal, gitara), Eldin Brković (gitara), Nermin Brković (bass), Dženan Jahić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar