RASTOK FEST - Jelah, 2013 - Javni poziv za prijavu neafirmisanih bendova i umjetnika

Jedinstvena organizacija mladih ‘JOM’ iz Jelaha raspisuje javni poziv za prijavu neafirmisanih bendova i umjetnika na ovogodišnji XI Rastok Fest koji će se održati u period od 16.08. do 20.08.2013. godine

Ako imate bend ili ste možda DJ, pišete poeziju, radite grafite ili 3D manipulacije, slikate, fotografišete, izrađujete rukotvorine, pravite skupture, plešete u grupi ili samostalno, snimate kratkometražne filmove, bavite se modom,… prijavite se i budite dio XI Rastok Fest-a. Poruka festivala: “Naš most je muzika i dijalog bez granica”

Konkurs ostaje otvoren do 31. Jula. Rezultati konkursa će biti objavljeni kroz 5 dana na našoj web i facebook stranici. Organizator festival za odabrane učesnike snosi troškove prevoza i smještaja.
  
Formulari za online prijavu:
http://www.rastok.ba/bend/
http://www.rastok.ba/umjetnik/
     
Program ovogodišnjeg jedanaestog po redu Rastok Festivala je podjeljen u 3 dijela:
Rastok Art promoviše mlade umjetnike različitih sektora umjetnosti kroz kreativne radionice, edukacije i izložbe: Večer poezije, Izložbe na otvorenom, Ulična umjetnost i radionica Stripa.
 

Rastok Education ove godine obuhvata Rastok Foto Kamp. Radionicu koja će se održati od 18. do 20. augusta. Glavni predavač na ovoj radionici će biti Ziyah Gafić, koji je sa svojom kamerom obišao svijet, a njegove fotografije su izložene u mnogim svjetskim galerijama. Te Škola Web dizajna.
 

Rastok Music Night promoviše mlade neafirmisane bendove kroz javno promovisanje, okupljanje i povezivanje. Muzičku večer posjeti oko 1000 ljudi i to je odlična šansa za mlade bendove da pokažu šta znaju. Pored muzičkog dijela bit će organizovane razne diskusije sa bendovima, te istraživački projekat „Underground“ koji je usmjeren na aktivnosti i kulturu takozvanih “garažnih bendova” iz našeg regiona.
 

Ovogodišnji Rastok Fest je podržala Američka ambasada u BIH kroz program Međuetničke saradnje, Općina Tešanj i Mjesna zajednica Jelah.
Više o ovogodišnjem festivalu na www.rastok.ba.

0 comments:

Objavi komentar