SPINE TWISTER FESTIVAL 2013 - Duat i Hardfaced potvrdili nastup

Uz ranije najavljene Born From Pain, As They Burn, Thell, Barrio, Instead Of A Kill, Regaining The Crown i Shipwrecked, nastup su podvrdili Duat i Hardfaced. Organizatori, Comrade Booking i BHHC Booking, uskoro će najaviti još nekoliko bendova.

 Raspored nastupa:
21.09. As They Burn, Instead Of A Kill, Shipwrecked
22.09. Born From Pain, Hardfaced
25.09. Thell Barrio, Regaining The Crown, Duat


Duat je death metal/grindcore bend osnovan u Bihaću početkom 2009. godine. Postavu su činili Emir (vokal), Riad (gitara), Adin (gitara), Dino (bass), Alen (bubnjevi). Ubrzo bend napušta Adin, a 2010 i Emir. Umjesto Emira Ramića novi vokal postaje Emir Toromanović. Do sada su imali nekoliko nastupa, uglavnom u Bihaću i Sarajevu. U septembru 2010. godine su izadali EP "Misery". Početkom 2011. bendu se pridružuje Benjamin Čišić (gitara). Za sad njihov najvažniji nastup je bio sa Misery Index-om u Sarajevu, u maju 2011. U septembru 2011. su izdali novi EP "A Vision To Show".


Hardfaced je metalcore bend iz Ohrida (Makedonija) osnovan početkom 2004. Prvi album "More Than Hate" izdali su 2007. godine. Iste godine, u Bugarskoj je objaveljeno re-izdanje tog albuma nakon čeka su održali par svirki u Bugarskoj i Srbiji. Uslijedile su dobre recenzije u Makedonije i na cijelom Balkanu. 2008. zbog nekih promjena u sastavu snimanje albuma je odgođeno na neko vrijeme tako da su tek 2011. snimili drugi album "Show Them What They Fear".

0 comments:

Objavi komentar