SUMMER METAL FEST 2013 - 26.07. u klubu Sloga

Postava Summer Metal Festa 2013 je kompletirana. Uz ranije najavljenih šest bendova, nastupit će sarajevski technical death metal bend, Festival Of Mutilation. Podsjećamo, ranije su najavljeni: Agonize, Inward Effect, Pero Defformero, Agelast, Decomposing Entity i Statement Of Hate. Organizatori su BHHC Booking.


Ulaznice: 10 KM (u pretprodaji) / 15 KM na dan festivala

Agonize je osnovan u Tuzli 1997. godine. Adnan Hatić i Tihomil Grgić su od početka u bendu, 2010. godine, došao je Haris Hasančević. Diskografija: "The Chosen one" (2000.), dva demo materijala (1999. i 2001.), "When Memory Dies" (2004.) i EP "Fever" (2009.). Imali su oko 300 svirki, turneje: sa Obscurom (2007.) i sa Bloody Signom (2008.), a zemlje kojima su svirali su: BiH, Hrvatska, Grčka, Turska, Rumunija, Srbija, Makedonija, Bugarska, Slovačka, Češka, Mađarska, Njemačka, Francuska... 

Festival Of Mutilation je death metal bend iz Sarajeva, osnovan u novembru 2006. Osnivači benda su Marko (bubnjevi), Saša (bas) i Jasenko (gitara). Ubrzo im se pridružio vokal Ermin Habibović. 2009. su snimili prvi album "Gods of Infernal Desolation". U ljeto 2009. Ermin napušta bend, a kratko dužnost vokala obavljala je Hana Hadžajlić. Od ljeta 2010. vokal i gitarist je Goran Džidić iz mostarskog Forensic Clinic-a. Re-izdanje njihovog prvog albuma uradio Old Cemetery Records iz SAD-a. Do sad su svirali u BiH, Srbiji i Mađarskoj. Učestvovali su na Sarajevo Metal Festu 2011. U oktobru iste godine objavili su EP "Personal Cosmos". Snimili su spot za pjesmu "Indiclipline" koja će se naći na njihovom novom albumu.

Inward Effect je modern nu metal bend iz Njemačke, osnovan 2009. godine, a 2011. godine snimaju tri pjesme za split album sa bendovima: Last Backdrop i Amplified Hate. 2012. imali su prvu turneju van Njemačke, svirali su u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj. Postavu benda čine: Ben Thost (vokal), Patrick Rauschecker (guitar), Tom Szabo (gitara), Felix Radlmaier (bubnjevi), ? - Bass.

Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova.

Statement Of Hate je hardcore bend iz Banja Luke, osnovan 2009. godine. Nakon četiri godine garaže, mijenjanja članova benda, trženja zvuka i odgovarajućeg pravca bend mijenja ime u "Statement Of Hate", svira Hard Core/New School. U studiju Cirith Ungol snimili su album Ogromna Količina Balkanske Mržnje.



Decomposing Entity je zagrebački death metal / deathcore bend, osnovan 2008. godine. Sa ozbiljnijim radom počinju u januaru 2009. godine. Snimili su jedan demo nazvan "Decomposing Entity" i promo single "Historical Monument". Članovi benda su: Davorin Švaner (vokal / gitara), Filip Ormuž (gitara), Jurica Jakić (bass), Marin Lelas (bubnjevi).


Agelast je metal / hardcore bend, nastao početkom 2012.-e godine, a osnovali su ga Haris, Adi i Aleks. S idejom da rade autorske stvari, odmah su počeli sa ''kućnim'' probama te kreću u potragu za basistom i bubnjarem. Nakon nekog vremena bendu se priključuje Adi Begtašević na bubnjevima i bend počinje sa ozbiljnijim radom dok kao privremeno rješenje na mjestu basiste je tu Ensar Ajkunić (The Loudest Silence).Trenutno bend radi na novim autorskim pjesmama i završavanju svog EP-a koji bi u skorije vrijeme trebao biti snimljen. 

 

0 comments:

Objavi komentar