AESTHETIC EMPATHY, AGELAST i REGAINING THE CROWN - 5. oktobra u Sarajevu

5. oktobra u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih svirat će bendovi Aesthetic Empathy, Agelast i Regaining The Crown. Ulaz na ovaj koncert je slobodan.


Aesthetic Empathy je nastao od benda Kursk koji je osnovan 2002.  Album Definement su snimili 2011. godine. u Radio 202, a mastering je urađen u MASTERvargas studiju u New Yorku. Na albumu se nalazi 11 pjesama 10 autorskih i jedna obrada (High Hopes od Pink Floyda). Bend je učestvovao na Sarajevo Metal Festu 1. aprila 2011, na Summer Metal Festu u Sarajevu 2012. Takođe, trebali su učestvovati i na UFO-u (Urban Fest u Osijeku ali su morali otkazati nastup). Pored toga svirali su i u Novom Travniku, Mostaru itd. Osvojili su treće mjesto na Demofestu u Banja Luci 2011. Snimili su spotove za pjesme "Dualism" i "Deceptive Identity".


Regaining The Crown je sarajevski hardcore / metalcore bend osnovan početkom 2013. godine. Članovi benda su: Andrej Merkadić (vokal), Šahsudin Osmanović (gitara), Ramiz Vreto (gitara), Alija Zečević (bass) i Jasmin Aganagić (bubnjevi). Kao uzore navode bendove: Hatebreed, Madball, Darkest Hour itd. U pripremi je prvi album. Rade na prvom EP-u. Do sad su imali nekoliko nastupa, a kao najvažniji izdvaja se učešće na Spine Twister Festivalu u Sarajevu.





Agelast je metal / hardcore bend, nastao početkom 2012.-e godine, a osnovali su ga Haris, Adi i Aleks. S idejom da rade autorske stvari, odmah su počeli sa ''kućnim'' probama te kreću u potragu za basistom i bubnjarem. Nakon nekog vremena bendu se priključuje Adi Begtašević na bubnjevima i bend počinje sa ozbiljnijim radom dok kao privremeno rješenje na mjestu basiste je tu Ensar Ajkunić (The Loudest Silence).Trenutno bend radi na novim autorskim pjesmama i završavanju svog EP-a koji bi u skorije vrijeme trebao biti snimljen.

0 comments:

Objavi komentar