INNER SANCTUM, BOGAMBER, CONTUSIO, IMPULSE - 31.01. u Tuzli

31. januara u tuzlanskom Palma klubu (Dom mladih), mladi tuzlanski blackened death metal bend Inner Sanctum će promovisati svoj EP "Sanctum Of Sin". Pored njih nastupit će bendovi: Bogamber, Contusio i Impulse. Cijena ulaznice je 4 KM.


Inner Sanctum je blackened death metal bend iz Tuzle osnovan 2013. godine. Ovaj mladi bend je do sad zabilježio par nastupa pod ovim imenom, a ranije su nastupali kao "The Hotline Bend" i svirali su rock i metal obrade. Postavu benda čine: Adnan Atić (vokal, gitara), Adnan Dostović (gitara), Eldin Brković (gitara), Nermin Brković (bass) i Dženan Jahić (bubnjevi). EP "Sanctum Of Sin" su snimili u tuzlanskom Domu mladih.


Bogamber je osnovan sredinom 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara), a ostali članovi su se mijenjali. 1999. godine snimaju pjesmu "Nedostižno Svetogrđe". 2003. snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, gdje je Bogamber nastupio sa bendom Tankard. U novembru 2007.godine snimaju svoj drugi album i nazivaju ga "Nevjerovanje". U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Nastupili su na Sarajevo Metal Festu 2012, Distopija Festu 2012. u Mostaru itd. 



Contusio je thrash/death metal bend osnovan početkom 2007. godine u Tuzli. Iste godine su snimili promo materijal nazvan "Slay By The End". Nanizali su nekoliko svirki. binu su dijelili sa bendovima Sihirator, Extinction, Hellać, Agresor, Smut, Milestone itd. U oktobru 2011. godine snimili su demo/EP "Trauma of Detonation". 2013. godine su nastupili na Kaleidoskop festivalu u Tuzli.


Impulse je osnovan 2007. godine u Travniku. Teško ih je svrstati i u jedan žanr ali može se opisati kao neka kombinacija metala i rocka sa progressive, groove i oriental uplivima, te još mnogo toga. Prvi demo su snimili 2010 godine, a drugi pod nazivom "The Core" 2011. Postavu benda čine: Nerma Pezerović (vokal), Alen ridić (gitara), Sanid Silajdžija (klavijature), Ajdin Hodžić (bass), Benedict Hafeli (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar