SARAJEVO PUNK FEST 2014 - 2. i 6. februara u klubu Underground

Sarajevo Punk Fest 2014 će se održati 2. i 6. februara u klubu Underground. Organizatori su Comrade Bookng. Ranije je bio najavljen bend Šank za 01.02. ali otkazali učešće na festivalu. Umjesto Šank-a, svirat će Gužva u 16-ercu

02.02. / Ulaz: 5 KM
STRAIGHT OPPOSITION
REGAINING THE CROWN
DEUS EX CAROUSEL
DOZËR

06.02. / Ulaz: 10 KM
GUŽVA U 16-ERCU
S.P.U.K.
BLITZKRIEG


Straight Opposition je hardcore bend iz Pescare (Italija), osnovan 2004. godine. Do sad su zabilježili više od 250 nastupa. Snimili su 4 albuma i par split izdanja. Svirali su sa bendovima: Madball, Terror, Ratos de Porao itd. Postavu benda čine: Ivan Di Marco (vokal), Stefano D'Emilio (gitara), Fabio Colombi (gitara), Fabio D'Agostino (bass, prateći vokal), Carlo Neri (bubnjevi).

 

Regaining The Crown je sarajevski hardcore / metalcore bend osnovan početkom 2013. godine. Članovi benda su: Andrej Merkadić (vokal), Šahsudin Osmanović (gitara), Ramiz Vreto (gitara), Alija Zečević (bass) i Jasmin Aganagić (bubnjevi). Kao uzore navode bendove: Hatebreed, Madball, Darkest Hour itd. U pripremi je prvi album. 
Rade na prvom EP-u. Do sad su imali nekoliko nastupa, a kao najvažniji izdvaja se učešće na Spine Twister Festivalu u Sarajevu.



Deus ex Carousel je metal / rock / punk bend iz Sarajeva koji je osnovan oko 2008. Iste godine su snimljene i prve pjesme. U početku je to bio projekt Gligora  Popovića. 2011. godine Gligoru se pridružuju gitarist Mirza Ćorić (ex-GnuHellRide, Black Sheep), bassist Arnel "Sharan" Šarić (MotherpigSnake Eater). Početkom 2012. godine su kompletirali postavu kada im se na mjestu bubnjara pridružio Samir Ramić iz sarajevskog death metal benda Ambrosia. Prvi nastup imali su kao support na orđendanskom koncertu Partibrejkersa, 24.02.2012.


Dozër je thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Waste-om u Županji i Malignant Tumour-om u Sarajevu. Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od marta 2011. do jula 2012. snimaju debitantski album "Noć Za Teške Priče" koji je svjetlost dana ugledao 8. novembra 2013. preko labela Beyond The sun Records. Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).

 
Gužva u 16-ercu je punk rock bend iz Osijeka (Hrvatska). Prvu svirku su imali 30.05.1993. godine. Do sad su snimili 3 albuma, a posljednji je nazvan "Ja ne regrette rien". Postavu benda čine: Muto (vokal), Kemo (gitara), Jela (gitara), Mengele (gitara) i Matak (bubnjevi). Snimili su 4 spota.



 

S.P.U.K. ili Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva je punk rock bend iz Vogošće. Prvi nastup zabilježili su na Sarajevo Punk Festu 2012. godine. U novembru iste godine snimili su prvi single "Pijan". Nakon toga nastupili su još par puta. Postavu benda čine: Mersed Ibrahimović (vokal, gitara), Slaven Stokić (gitara), Davorin Sekulić (bass), Narcis Merdan (bubnjevi).



Blitzkrieg je punk rock bend iz Bugojna, osnovan u februaru 2013. godine. Članovi benda su: Eldin Husić (vokal, bass), Nedim Kurbegović (gitara), Almin Merdžanić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar