BOGAMBER, PUNKART, MEFISTOFELES - 10. maja tuzlanskom Palma klubu

Bendovi Bogamber, Punkart i Mefistofeles će svirati 10. maja u tuzlanskom Palma klubu. Svirka je nazvana "Thrash Punk Detonacija".

Bogamber je osnovan sredinom 1996. godine. Od početka, u bendu su: Edin Begović "Suhi" (vokal), Nedžad Bibić "Nele" (gitara), a ostali članovi su se mijenjali. 1999. godine snimaju pjesmu "Nedostižno Svetogrđe". 2003. snimili su prvi puni album "Devastacija Sakralnog Objekta". Slijede svirke u Tuzli, Sarajevu i u Zagrebu, gdje je Bogamber nastupio sa bendom Tankard. U novembru 2007.godine snimaju svoj drugi album i nazivaju ga "Nevjerovanje". U ljeto 2010. snimili su single "Homo Agricolus". Nastupili su na Sarajevo Metal Festu 2012, Distopija Festu 2012. u Mostaru itd.

Punkart je tuzlanski punk rock bend. Prve pjesme snimaju 2000. godine u kućnom studiju (12 pjesama ) i taj demo dobija naziv "Punkart", a godinu dana poslije grupa snima i demo (polustudijski snimak) "Generacija bez budućnosti".  "Stomak Tuzle" izlazi 2002. godine. Snimili su spot za pjesmu "Ja sam prevaren". 3 godine kasnije izlazi Cd "Terorizart". Nakon kraćeg perioda hibernacije, bend je ponovo na putu da nastavi gdje su stali, i 2010. snimaju maxi single pod nazivom "Treble Trouble".

Mefistofeles je death metal bend iz Tuzle, nastao od benda Mephistopheles. Zlatko Klempić (vokal), Nermin Omerović (gitara), Adnan Horić (bass) i Adnan Fazlović (bubnjevi) su formirali bend 1993. godine, u toj postavi snimaju prvi demo.  Ubrzo im se pridružuje Zlatan Hadžić (gitara), a 1995. na mjesto gitariste dolazi Adnan Hatić i Elmir Dumanjić (vokal). 1997. su snimili Deamon Sign, a na promociji istog snimaju "live Deamon". 1998. bendu se pridružuje Nedžad Bibić, a kao novi vokal dolazi Elvis Trakić. Bend prestaje sa radom oko 2000. godine. Starim članovima Nerminu i Adnanu, 2012. godine, pridružuju se Aleksandar Stanković (vokal), Amir Jaganjac (bass). Održali su jednu svirku sa bendom Bane.






 





0 comments:

Objavi komentar