Gig report: SPACE EATER, GOMILA NESKLADA, CRUSTALNO JASNO (09.05. @ OKC Abrašević, Mostar)

Datum: 09.05.2014
Lokacija: OKC Abrašević, Mostar
Organizatori: Moshus Promotions.

Izvještaj napisao: Toni Kolar
Fotografije: Mira Andrić, Dejan Jurić
Video: Moshus Promotions, Moreno Mihalj






Moshus Promotions uspješno realizirao još jedno metal druženje u Mostaru. U  petak 9.5. u OKC Abraševiću održao se AFTERSHOCK, koncert bendova: Space Eater iz Beograda, Gomila Nesklada iz Nikšića i Crustalno Jasno iz Mostara.

Pred nekih 80-ak okupljenih na binu je prvo izašao mostarski dvojac CRUSTALNO JASNO, još jedan novonastali bend na lokalnoj sceni koji se po prvi puta predstavio publici i to vrlo uspješno sudeći po posjećenosti njihovog nastupa i reakcijama publike koja je odlično prihvatila ovaj novi po mnogo čemu specifičan bend. Kroz svojih 30 minuta Mostarski krasteri protutnjali su žestoko, brzim i agresivnim ritmovima na bubnju praćeni distorziranim bassom i kreštavim vokalom prenoseći jasnu i glasnu poruku.

Nakon njih na binu se penje GOMILA NESKLADA,  pozitivna i vesela ekipa iz Nikšića koja u sovjih 45 minuta u Abraševiću pravi pravo HC ludilo! Čvrsta ritam sekcija, tvrdi riffovi iz Mesa Boogi-a i HC vokali kombinirani sa odličnim scenskim nastupom opuhali su prve redove, a stvari sa prvog albuma „2000 godina“ uživo su zvučale 10 puta bolje, žešće i iskrenije nego na snimkama, a pored prvog albuma bend je odsvirao i 2 nove stvari sa albuma kojeg trenutno pripremaju, a vrhunac atmosfere je bio kad su sve prisutne počastili odlično odrađenom obradom Pantera-ine pjesme I'm Broken!

I tako dođe red i na Headlinere večeri-SPACE EATER, ugasiše se svjetla i začu se uzbuna koja najavi Aftershock, nakon dvominutnog uvoda u koncert upališe se svjetla i krenu početni rif legendarnog hita „Bombs Away“  kojim započe ovo Thrash Metal ludilo. Od ekipe iz Beograda tu večer se očekivalo mnogo, a oni ponudiše još više, već na prvu je svima bilo jasno da se radi o ozbiljnom i usviranom bendu koji zna da iskoristi prednosti veće bine i dobrog kluba. Dobar zvuk gitara koje su odlično usklađene, bass koji dobro probija i popunjava zvuk, pod konac odsvirane bubnjarske sa dosta dinamike i prelaza te odlični clean vokali, odlične pjesme i još bolje live izvođenje  karakteristike su ovog benda. SET LISTA: 1999, Bombs Away, Say Your Prayers, Daisy Cutter, Anti-Psychiatry, Ninja Assassin, Merciful Angel, Crush,Kill,Destroy, Unjagged, FAA, Space Eater

Sve u svemu odlična svirka, nova poznanstva, novi mostarski bend (i to dobar), par novih lica na svirci... Za svaki slučaj sutradan smo otišli i na koncert u Trebinju gdje smo pored Space Eatera gledali i odličan nastup KK Street Bangersa iz Podgorice.












0 comments:

Objavi komentar