CROWBAR, TANKER - 18.06. u sarajevskom Domu mladih

U sarajevskom Domu mladih, 18.06. svirat će legendarni sludge metal bend Crowbar. Bend podrške će biti banjalučki Tanker. Organizatori su Comrade Booking. Cijena ulaznice je 40 KM. Pretprodaja ulaznica po cijeni od 30 KM / kom završava dan prije koncerta.

Kao bend podrške, bio je je najvljen i Instead Of  A Kill ali su otkazali nastup radi privatnih razloga jednog od članova benda.


facebook event: https://www.facebook.com/events/623346397742462





Crowbar je sludge metal bend iz New Orleansa (S.A.D.), osnovan 1988 kao Shell Shock. Ubrzo mijenjaju ime Aftershock, zatim u Wrequiem, a onda u The Slugs i pod tim imenom snimaju jedan demo. 1990. godine mijenjaju ime u Crowbar. Do sad su izdali 9 full length albuma, jedam EP, jedan VHS snimak koncerta, jednu kompilaciju i DVD. Posljednji album "Sever The Wicked Hand" je objavljen 2011. Od decembra 2013. rade na novom albumu "Symmetry In Black" koji bi trebao biti objavljen krajem maja 2014. Postavu benda čine: Kirk Windstein (vokal, gitara), Matt Brunson (gitara), Jeff Golden (bass) i Tommy Buckley (bubnjevi).



Tanker je sludge / southern metal bend iz Banja Luke, nastali su 2008 godine i čine ga članovi Monument-a, Revolt-a i AntiDope-a. 2010. godine izdali su svoj prvi EP "Sorrow Drives the Will". Do sada su imali nastupe u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Neki od njihovih važnijih nastupa su bili na Demo Fest-u u Banja Luci, gdje su osvojili treće mjesto, a kao nagradu dobili binsku opremu, 2010. nastupili su i na Sarajevo Metal Fest-u 2010, a 2011. na EXIT-u, te kao support Apocalyptici u Banja Luci, a pobjedom na Wacken Open Air Metal Battle-u za regiju ex-Yu izborili su nastup na Wacken Open Air-u. Pripremaju novi album. koji će nositi naziv "Shores Of The Weeping Willow".

0 comments:

Objavi komentar