Otkazan koncert Crowbara u Sarajevu!

Koncert legendarnog sludge metal benda Crowbar, koji se trebao održati 18.06. u sarajevskom Domu mladih, nažalost je otkazan. Organizatori, Comrade Booking, su na svojoj facebook stranici naveli razlog otkazivanja (trovanje jednog od članova benda) i obećali su da će svi koju su platili karte dobiti novac nazad, u toku slijedeće sedmice. Organizatori mole sve koji su bili zainteresovani za koncert da na facebook stranici benda sačekaju službenu izjavu, kako bi se uvjerili da nijedna strana nije kriva za otkazivanje.



Status sa facebook stranice  Comrade Bookinga:

"Dragi svi koji su htjeli doći,

Koncert je otkazan. Razlog otkazivanja je ozbiljno trovanje jednog člana benda, tačnije basiste. Od 05:00 ujutro su u bolnici (čitava ekipa Crowbara), i oko pola 12 nam je javljeno da su šanse da stane na noge gotovo minimalne, te da će vidjeti da li će moći nastupati, što se malo kasnije ispostavilo nemogućim . Još se ne zna da li će bend moći da nastavi ovu turneju općenito. Rekli su čim prije objaviti na oficijelnoj stranici - a prije toga vas molimo za razumijevanje. Ovo nam je palo kao sto postotno iznenađenje, budući da smo uradili promociji i pripremu koja je trajala danima da se ostvari. Danas je sve spremno. Oko nas se nalazi čitav katering koji smo sami pravili 2 dana, ugovori sa prostorom i bendom su potpisani već prije nekoliko mjeseci, i već ovako smo izgubili popriličan iznos za koji ne znamo da li će nam biti vraćen od strane menadžmenta benda. Bio vraćen ili ne, svi koji su kupili ulaznice za ovaj istinski prejak koncert (što pokazuje broj kupljenih ulaznica u posljednji čas sinoć) će dobiti novac natrag početkom iduće sedmice (više informacija o tom u narednih nekoliko sati).

Ostali smo stajati ovdje zatečeni i ne znamo šta nam je raditi. Iako se radi o situaciji na koju bend i mi ne možemo uticati, osjećamo se apsolutno poraženo i sav ovaj rad (koji je trajao mjesecima) i trud je bio uzaludan.

Najviše nam je žao radi ljudi koji su dolazili iz drugih država - Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske, a i iz drugih gradova BiH. Ljudi, riječi opisati ne mogu šta bi sve dali da se neko čudo desi, da basista stane na noge i da se ovaj koncert ipak održi

Molim vas sačekajte SLUŽBENU izjavu benda kako bi znali da niti jedna strana nije kriva za ovo što se desilo. Išli smo toliko daleko da smo pitali bend da li je moguće da im nađemo nekog zamjenskog basistu, što je naravno nemoguće (bar ovako u zadnji čas).

Još jednom: Svi koji su kupili karte će puni iznos dobiti nazad!"

0 comments:

Objavi komentar