INFEST, NECROMENTOR, LIFE AND DEATH - 15.11. u AG klubu

U sarajevskom AG klubu, 15 novembra, Infest će promovisati svoj album "Cold Blood War". Kao podrška nastupit će sarajevski Necromentor i goraždanski Life And Death. Organizatori su BBHC Booking i SMF Promotions. Cijena ulaznice je 5 KM.

Koncert je ranije bio najavljen za 17. oktobar ali je pomjeren na 15. novembar. Umjesto ranije najavljenog benda festival Of Mutilation svira Necromentor.









Infest je death / thrash metal bend iz Jagodine (Srbija), osnovan 2002. godine. Do sad su snimili 2 demo materijala, 1 EP i 4 full length albuma od kojih je posljednji "Cold Blood War" objavljen u aprilu 2014. Na albumu "Onward To Destroy" (2009) gostujući vokal je bio Aad Kloosterwaard (Sinister). Postavu benda čine: Zoran Sokolović "Vandal" (vokal, gitara), Daniel Prishing "Tyrant (gitara), Marko Todorović "Warlust" (bass) i Zoran Dragojević "Zombie" (bubnjevi).
 
Krajem 2003. godine, u Sarajevu u postavi: Predrag Erić (Vokal), Miroslav Trifković i Dejan Romić (Gitare), Aleksandar Kovač (Bass) i Bojan Pandurević (Bubnjevi) formiran je bend Corruptor, koji će pod ovim nazivom raditi naredne 3. godine. Odsvirano je nekoliko lokalnih svirki, a u januaru 2006. godine završen je demo sa 4. autorske pjesme. Ubrzo nakon snimljenog dema dolazi do promjena u postavi, ali i naziva benda. Pod novim imenom bend bilježi par nastupa u Sarajevu i na Festivalu Teških Nota u Banja Luci. Na svirkama Necromentor svira svoje stvari i par obrada. Krajem 2008. godine izašao je i novi demo pod nazivom "Iskonska Žar."


Life And Death je melodic death / thrash metal iz Goražda. Postavu benda čine: Haris Sijerčić (vokal, gitara), Arnel Spirjan (bass), Adnan Došlo (bubnjevi). Prvu svirku zabilježili su na  XXII Festivalu Prijateljstva u Goraždu, 4. avgusta 2014.





0 comments:

Objavi komentar