SPINE TWISTER FESTIVAL 2014 - 11.10. u sarajevskom AG klubu

Drugo izdanje Spine Twister Festivala će se održati 9. oktobra u Sarajevu. Nastupit će bendovi Kryn, E.N.D., Imminence, Man Down i Minions Of Seth. Cijena ulaznice je 10 KM. Organizatori su Comrade Booking će uskoro najaviti još par bendova.

Ranije su bili najavljeni i Putrid Pile, Cerebral Bore i Flayed Disciple ali Cerebral Bore je otkazao oktobarsku turneju tako da su i Putrid Pile i Flayed Disciple, koji su bili u tom tour paketu, morali otkazati nastup. Bio je najavljen i Moden Day Babylon ali zbog problema sa ličnim dokumentima i oni su morali otkazati nastup.




Kryn je je modern metal bend iz Rijeke (Hrvatska), nastao od benda Downfall. Downfall je osnovan 2003. godine, a ime benda su promijenili u Kryn oko 2008. godine. Pod novim imenom snimili su EP "Kryn" (2010) i full length album "Scars Remind Me" (2014). Članovi benda su: Karlo Horvat (vokal), Rade Malobabić (gitara), Mario Tomašković (gitara), Marko Vladilo (bass), Igor Malobabić (bubnjevi).



E.N.D. je experimental / groove metal bend iz Zadra, osnovan 1996. godine. E.N.D je skraćeno Evil Never Dies. Do sad su snimili 4 demo materijala i 2 full length albuma od kojih je posljednji "Illustrating Evil" iz 2013. godine. Postavu benda čine: Alen Babin (vokal, gitara), Ivan Car (bass, prateći vokal) i Davor Babin (bubnjevi).

Imminence je post metalcore bend iz Trelleborga i Malmöa, osnovan 2010. godine. Postavu benda čine: Eddie Berg (vokal), Alex Arnoldsson (gitara), Harald Barrett (gitara), Peter Hanström (gitara), Fredrik Rosdahl (bubnjevi). Do sad su snimili jedan demo materijal, dva EP-a: "Born Of Sirius" i "Return to Helios" i full length "I".





Minions Of Seth je blackened death metal bend iz Visokog, osnovan 2004. Do sad su snimili dva demo materijala: 2005. i 2006. Bend je prestao sa radom 2006., a od 2013. nastavljaju tamo gdje su stali. Postavu benda čine Senad Kadrić (vokal), Edah Šahinović (gitara), Jasmin Genjac (bass), Ermin Habibović (bubnjevi). U pripremi je prvi EP.




Man Down je sarajevski groove death metal bend . Početkom 2014. objavili su svoj prvi EP "Invasion". Bend postoji od 2011. godine, a članovi su: Kenan Nizić (vokal), Tarik Čaušević (gitara), Paško Zdilar (gitara) i Semir Vesković (bass), Darko Trogrlić (bubnjevi). Producent je bio Jasenko Džipa, cover dizajn je radio Davor Vidović, a logo benda je dizajnirao Khaos Diktator Design.

0 comments:

Objavi komentar