SILENT KINGDOM, ESSENCE OF BLACK - 13.09. @ AG Club, Sarajevo

U sarajevskom AG klubu, bend Silent Kingdom će, 13. septembra, promovisati svoj novi album "In Search Of Eternity". Bend ove godine obiljeava i 15 godina postojanja benda. Kao specijalni gosti nastupit će sarajevski doom metal bend Essence Of Black. Cijena ulaznice je 14 KM (u cijenu uračunata konzumacija i originalan primjerak CD-a).


Silent Kingdom je bosanski oriental black / death metal sa folk elementima. Nastali su u Sarajevu 1999. godine nakon što se raspao Uriel, bend u kojem su svirali Amir Hadžić i Sead Tafro. Do sad su snimili 2 demo materijala, 1 EP i pet full length albuma od kojih je posljednji "In Search Of Eternity". Kao najvažniji izdvajaju se nastupi na Sarajevo Metal Festu 2010. i 2013., a nastupili su i na HeadbangersBall-u u Švicarskoj 2012. i 2014. Postavu benda čine: Amir Hadžić (vokal, gitara), Jasenko Džipa (gitara), Admir Kečević (bass), Stefan Komljenović (bubnjevi), Amir Ćefo (klavijature).


Essence Of Black je doom metal bend iz Sarajeva, osnovan u ljeto 2012. godine. Do sad su objavili jedan single. Zabilježili su par nastupa. Postavu benda čine: Faruk Čemer (vokal), Alen Vejzagić (gitara), Edin Čišić (gitara), Admir Mehmedspahić (bass), Muris Mureškić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar