OVER DEAD IN OVER i PROLOGUE OF A NEW GENERATION - 20.09. u Mostaru

U mostarskom OKC-u "Abrašević" će 20. septembra svirati italijanski bendovi Over Dead In Over i Prologue Of A New Generation. Tom svirkom počinju balkansku turneju. Dan nakon svirke u Mostaru, nastupit će u Banja Luci. Organizatori su Moshus Promotions. Organizatori ističu da će tokom svirke proslaviti rođendan Ante Dujmovića "Dujme" člana Moshus Promotions tima i gitariste benda Disparity. 

Start: 21:00 h
Cijena ulaznice: 5 KM
fb event:  facebook.com/events/314877302028355





Over Dead In Over postoje od 2004. godine, dolaze iz Ancone i sviraju death metal s modernijim prizvukom, prošaran utjecajima bendova poput Machine Heada i Meshuggah. Do sada iza sebe imaju demo/EP iz 2005. pod nazivom "My Allmightiness My Weakness" i album iz 2011. pod nazivom "Resolution Formula" koji je pokupio odlične recenzije i kritike među underground scenom. Trenutno rade na novom albumu, a izbacili su novi spot za pjesmu Dead Salvation.

Prologue Of A New Generation dolazi iz grada Trento u Italiji. Bend svira kompleksan i agresivan metal s primjesama metalcorea, progressive-a i djenta. Iza sebe imaju turneju pod nazivom "Victory of Contest" u sklopu koje su nastupali na mnogim festivalima i dijelili binu s poznatim bendovima poput Ministry-a. A godinu dana nakon turneje izbacuju EP "Written, Buried and Forgotten" koji se bavi socijalnom tematikom i kritikom društva i društvenih normi.  2013. Godine izbacuju single Tell Me.

0 comments:

Objavi komentar