Halloween ludilo: PERO DEFFORMERO, MISERY CROWN - 31.10. u AG klubu

U sarajevskom AG klubu, 31. oktobra, Pero Defformero će promovisati svoj album "Jer To Liči Na Taj Način?", a kao podrška nastupit će Misery Crown. Organizatori su BHHC Booking i Sarajevo Metal fest Promotions. Cijena ulaznice je 7 KM u pretprodaji, a na dan koncerta 10 KM. Organizatori ističu da je poželjno kostimiranje.







Pero Defformero je metal / turbofolk bend osnovan 1993. godine u Novom Sadu. Na početku vokal je bio Željko Jojkić, a 1995. godine nakon izdavanja prvog albuma umjesto Željka Dolazi Goran Biševac "Biške". Bend 1997. prestaje sa radom, da bi se okupili 2003. godine, a tri godine nakon toga snimili demo. 2008. godine ušli su u studio da snime drugi album Pero Defformero II koji je do sada ostao neobjavljen, a 2009. objavili su "Undergrand" i nakon toga par single-ova, a 2014 full length album "Jer To Liči Na Taj Način?".


Misery Crown je sludge / southern / stoner metal bend iz Bihaća i Sarajeva. Članovi su: Bistrivoda Ensar - vocals, Osmanović Šahsudin - guitar, Šahinović Riad - guitar, Muratović Adnan - bass, Mešić Alen - drums. Snimili su dva materijala: full length "When North Meets South" (2013) i EP "One Stone" (2014). Na EP-u su se našle 4 autorske pjesme i obrada "Dam That River" (Alice In Chains). Do sad su zabilježili nekoliko nastupa.

0 comments:

Objavi komentar