BOMBARDER i CONTUSIO - 13. juna u lukavačkom BBCC-u

U lukavačkom BBCC-u, 13. juna, svirat će Bombarder i Contusio. Ovo je drugi nastup Bombardera u Lukavcu, prvi put su na istoj lokaciji, tj, u tadašnjem klubu Soda, svirali u januaru 2011. godine. Cijena ulaznice je 5 KM.


Bombarder je speed / thrash  metal bend osnovan 1986. godine u Sarajevu. Tadašnju postavu su činili: Nenad Kovačević (vokal), Maho Šiljdedić (gitara), Zlatko Slatinac (gitara), Senad Ljubunčić (bass), Senad Marava (bubnjevi). 1989. godine su izdali prvi album "Speed Kill". 1991. godine ponovo u studiju Vogue sa Mustafom Čengićem kao producentom snimaju i drugi album "Bez Milosti", zamijenili su gitaristu, tada je umjesto Zlatka došao Jasmin Lamadžema. Oko 1994. Nenad odalzi u Beograd. 1995. godine poginuo je Maho Šiljdedić. U Beogradu Nenad okuplja nove članove s kojima je od 1995. do danas objavio još 4 albuma, od koji je posljednji "Ima li života prije smrti" objavljen 2010. godine. Postavu Bombardera danas čine: Nenad "Nešo" Kovačević (vokal), Ivan Maksić (gitara), Luka Matković (gitara), Predrag Šarić (bass), Milan Janković (bubnjevi).


Contusio je death / thrash metal bend osnovan početkom 2007. godine u Tuzli, nakon rapada hardcore / metal benda Sacrifice koji je postojao dvije godine. Tada su Kole i Rule odlučili da nastave raditi pod imenom Contusio i onda im se pridružio i Nedim. Od tada sviraju old school thrash / death metal. U toj postavi su snimili probu i to su korisitli kao promo materijal nazvan "Slay By The End". Nanizali su nekoliko svirki. binu su dijelili sa bendovima Sihirator, Extinction, Hellać, Agresor, Smut, Milestone itd. U oktobru 2011. godine snimili su demo/EP "Trauma of Detonation", a 2014. EP "False Emotions". Postavu benda čine: Damir "Kole" Dizdarević (vokal, bass), Nedim Šehić (gitara), Ivan Nikić (gitara), Sead Hadžić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar