Bend Corbansick vas poziva da se pojavite u njihovom spotu

Sarajevski stoner/alternative bend Corbansick vas poziva da se pojavite u njihovom spotu za pjesmu "Merida" koju možete poslušati ovdje.

Nakon što su prije nešto manje od 5 mjesci promovisali svoj prvijenac Shattered Skin, članovi sarajevskog benda Corbansick, počinju rad na provm spotu za ovaj album. Svoju video prezentaciju će dobiti pjesma Merida.



Za one malo upućenije, naslov pjesme bi mogao biti asocijacija na istoimenu marku bicikala i bili bi u potpunosti u pravu. Pjesma upravo govori o jednoj noćnoj vožnji na pomenutom biciklu i svemu onome što ista može probuditi, od osjećaja slobode, odmora, uživanja, do buđenja davnih sjećanja, razmišljanja o prošlosti, budućnosti, jednostavno kada se sjede na biciklo nakon napornog dana misli su rasute na stotine komada.

Pjesmu je napisao vokal benda Ensar Bistrivoda, koji je i sam veliki zaljubljenik u pedalanje i ako je kao prevozno sredstvo opcija bicikl, onda drugih opcija nema. Režiju spota će potpisati mlada sarajevska režiserka Sabrina Begović Ćorić, između ostalog režirala je predstave Prst u produkciji SARTRa i Majka Nacije u produkciji Magacin Kabarea, te dokumentarne filmove Treba biti lav i Sunčana djeca, dok će snimateljske dužnosti preuzeti Damir Bašić, poznat po radu na muzičkim spotovima, ali i kratkim filmovima ekipe efmStudentskog radija.

Jedna od glavnih odlika spota će biti naglašavanje svih prednosti koje vožnja biciklom i općenito korištenje bicikla na dnevnoj bazi donosi, tako da Corbansick POZIVA SVE VAS biciklističke zaljubljenike da im se pridružite i pomognete u realizaciji ovog spota 20. septembra 2015. godine ispred bine u Vilsonovom šetalištu i pomozite ekipi benda Corbansicka u namjeri da pokaže svu moć i snagu naših omiljenih dvotočkaša.

0 comments:

Objavi komentar