Kompletirana postava drugog Moshus Metal Festivala

Postava drugog Moshus Metal Festivala je kompletirana potvrdom nastupa benda Agelast. Podsjećamo, ranije su najavljeni Putrid Blood, Maska, Dozër i My Last Suicide. Cijena ulaznice je 10 KM. Maska. Koncept drugog izdanja Moshus Metal Festivala je nešto drukčiji u odnosu na prošlogodišnje izadnje. Posjetioci će se moći družiti cijeli dan jer su im organizatori pripremili: metal market, roštilj, čorbu, slušaonice, i tombolu. Za sad je poznato i to da je će biti organizovan prevoz za posjetioce iz Sarajeva.


Ulaz: 10 KM
Festivalska majica + ulaznica = 20 KM
Program:
od 12:00 h - metal market, roštilj, čorba, slušaonice, tombola
od 20:00 h - nastupi bendova


Putrid Blood je thrash metal sastav iz Šida (Srbija), osnovan 2008. godine. Do polovine 2009. su postojali kao projekt, a u avgustu te godine su održali svoju prvu svirku. Tada su binu dijelili sa Awaiting Fear, Ashen Epitaph, Salted Cut i Morbid. Publika je dobro prihvatila pjesme i bend je 2009. odlučio da snimi EP "Fire at Will", a 2012 godine su snimili album "Absolute Profit".Postavu benda čine: Stevan Milanković (vokal), Bojan Goluža (vokal), Srđan Ranisavljević (gitara), Vladimir Jašćur (gitara), Srđan Hardi (bass) i Petar Barna (bubnjevi).


Maska je heavy metal bend iz Mostara, osnovan 1999. godine. Tadašnju postavu su činili: Elvedin Delić (vokal), Adis Gušić (gitara) Hafizagić Nermin (gitara), Mili Tiro (bass) i sadašnji bubnjar benda Dubioza Kolektiv, Senad Šuta. Od osnivanja postava se mijenjala nekoliko puta, a posljednje 3 ipo godine bend djeluje u ovoj postavi: Feđa Ibrulj (vokal, gitara), Adis Gušić (gitara), Sead Zaklan (bass) i Saša Fetić (bubnjevi). Pobijedili su na Drama Rock festivalu u Mostaru i kao nagradu dobili turneju u Italiji i snimanje dvije demo pjesme u mostarskom studiju MC Pavarotti. Pobijedili su i na New Wave festivalu i kao nagradu dobili snimanje pjesme u BHRT studiju. Do sad su snimili nekoliko pjesama. Rade na prvom albumu, 10-ak pjesama koje izvode uživo još uvijek nisu snimljene jer su problem, naravno, finansije. Nedavno su snimili dva live spota, jedan za autorsku pjesmu "Fallin" a drugi za obradu pjesme "Kletva" mostarskog metal benda Monolit.

Dozër je thrash metal / hardcore punk bend iz Sarajeva i Hadžića, osnovan 2008. godine. 2009. godine su snimili prvi demo. Kao najavažnije nastupe izdvajaju one sa Municpal Waste-om u Županji i Malignant Tumour-om u Sarajevu. Nastupili su i na Sarajevo Metal Festu 2010, Exit  Festu 2010 i Sarajevo Punk festu 2012. Od marta 2011. do jula 2012. snimaju debitantski album "Noć Za Teške Priče" koji je svjetlost dana ugledao 8. novembra 2013. preko labela Beyond The sun Records. Postavu benda čine: Shex (vokal), Sommy (gitara), Amir (bass) i Zira (bubnjevi).

My Last Suicide se okupio u martu 2009 godine. Bend je u početku radio samo obrade. Nakon par svirki stigle su pozitivne kritike. Kao najvažnije nastupe izdvajaju: svoje učešće na Metal Festu u Banja Luci, 2010. godine, Urban Fest - Osijek (Hrvatska), 2011 itd., a 2012. su svirali na tri festivala: Rastok Fest Jelah, Scream Fest Ljubuški, 46. Zaječarska Gitarijada. U julu, 2011. godine su završili snimanje svog prvog EP-a "Personality Disorder". 2014. su snimili dva single-a. "Personality Disorder". Postavu čine: Dragan Golubović - vokal, Mirko Lončar (gitara), Gojko Šmitran (gitara), Danijel Knežević – bass, Aleksandar Zrnić - bubnjevi.


Agelast je metal / hardcore bend, nastao početkom 2012. godine. Postavu benda čine: Adi (vokal), Haris (gitara), Adi (bass) i Luka (bubnjevi). Do sad su imali nekoliko nastupa. Svirali su sa bendovima: Violent Chapter, Shipwrecked, Hellride, Aesthetic Empathy, Mother's Chainsaw itd. Snimili su EP "The Genesis Of Mechanical Creations", a producent je bio Lovro Habek iz benda Life In Peril.





0 comments:

Objavi komentar