INNER SANCTUM, NULA PLUS i dr. - 26.08. na Kaleidoskop festivalu

Drugi koncert na 8. Kaleidoskop festivalu, održat će se 26.08. u Parku kod bivše Muzičke škole u Tuzli. Koncert počinje u 19:30. Bendovi će nastupiti slijedećim redosljedom:
Kontrast
Inner Sanctum
Astray
Psihomodo Pop
Disciplin A Kitschme
Nula Plus


Inner Sanctum je death / black metal bend iz Tuzle, osnovan 2013. godine. Krajem 2013. u tuzlanskom Domu mladih snimaju EP "Sanctum Of Sin", a 2015. godine "Baphomet". Iza sebe imaju već par nastupa pod ovim imenom i neke izmjene u postavi, a ranije su nastupali kao "The Hotline Bend" i svirali su rock i metal obrade. Postavu benda čine: Adnan Atić (vokal, gitara), Maid Mustafić (gitara, back vokal), Damir Marković (bass) i Sead Hadžić (bubnjevi). Rade na trećem albumu " I Bow To None" koji su najavili za početak 2017. godine.

Nula Plus je hardcore / metal bend osnovan 2001. godine u Tuzli od strane bivšeg gitariste Parricide-a i Perryside-a, Džemala, Trakića i bivšeg bubnjara grupe Ludilo, Saše Đokića. Par mjeseci poslije, grupi se pridružuju vokal Elvis Trakić (ex Agonize) i basista Nermin Hadžić (ex Punkart). U aprilu 2004. bend odlazi u Beograd gdje snima demo, a bendu se tada pridruzuje DJ Alić Jasenko koji je bio zadužen za sample i electronic mix do početka 2010. godine. Te godine bend objavjavljuje prvi full length album "Cener", a drugi album "Ubrzanje i sikira" su objavili 2016. Nula plus je učestvovala i na EXIT festivalu. Postavu benda čine Almir "Baggy" (vokal), Sike (gitara),  Jasmin Avdić (bass), Ademir Bruljić (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar