FAQ


Bosnian Metal Promotions (BMP) je tim od dvoje ljudi koji je nastao 2009.  godine. BMP je nastao kao ideja popraćena velikim entuzijazmom i trudom da se učini nešto za lokalnu metal scenu BiH i da se pokriju sve informacije o istoj na jednom mjestu. Kako je vrijeme odmicalo, pomjerale su se i granice postojećih standarda promocije naše scene tako da se BMP nije zastao samo na promociji metal bendova u BiH već i svih ostalih srodnih žanrova poput hardcore, punk, alternative rock, rock n' roll i slično, što smo jasno okarakterisali kao „Associated Acts and Artists“ iako je naziv „Bosnian Metal“ bio naziv s kojim smo najprije počeli da radimo, taj isti je i ostao i do danas po čemu smo vrlo prepoznatljivi.
Dakle, BMP je tu da informiše publiku o studijskim i koncertnim aktivnostima BH metal, hc, punk i alternativnih bendova bez obzira na lokaciju i bez obzira na to koliko je bend "old school", "new breed" ili da li dovoljno „hardcore“, dosadno trljanje  „punka“, te komplekse možete ostaviti ispred vrata ukoliko želite pratiti Bosnian Metal. 

Obzirom da svakodnevno dobijamo različita pitanja i zahtjeve putem emaila i Facebook stranice, prije nego nam se obratite sa sličnim pitanjima i zahtjevima, molimo da pričate FAQ ispod:Ovo je jedina arhiva bendova kako aktivnih tako i neaktvnih bendova koja pruža (skoro) sve informacije, adrese za booking i mailorder, a i linkove za myspace, reverbnation i Facebook profile bendova.
U listi aktivnih bendova se nalaze oni bendovi koji su izdali EP ili cijeli album, a u listi demo bendova oni koji snimili pjesmu ili više koje nisu "upakovane" na CD. Bosnian Metal ne može ponuditi više informacija o nekom bendu više nego što može bend sam o sebi. Zato možete pročitati i post "Upute bendovima".


BMP se trudi da najavi sve metal, hc, punk, rock n' roll i (relativno) alternativne koncerte / festivale na području Bosne i Hercegovine i u regionu kao i najave izdanja lokalnih bendova.


Za sad njih radimo samo sa bendovima koji su izdali EP ili cijeli album, i sa bendovima koji se planiraju ponovo okupiti. Intervjue sa stranim bendovima ne radimo iz prostog razloga što će sa nekim bendom sa svjetske scene intervju godišnje uraditi bar 10-20 portala, a s domaćim bendovima skoro nijedan. Intervjuišemo samo bendove domaće scene i eventualno neki bend iz regiona koji smo mi zapazili i za koji smatramo da treba biti bolje zapažen u datom trenutku. Nismo tu da činimo usluge nikome jer ne želimo da dovodimo u pitanje naše preporuke.Ukoliko redovno ili ponekad posjećujete koncerte i nosite aparat sa sobom na koncerte, slobodno nam pošaljite slike s posjećenog koncerta i mi ćemo vrlo rado okačiti slike online i dati vam credits za iste.


U download sekciji se nalaze samo izdanja koje su sami bendovi dopustili za download i izdanja bendova koji više nisu aktivni.


BMP će promovisati prodaju vašeg mercha preko Facebook stranice i našeg photo albuma samo ako nam dostavite slike mercha s svim potrebnim detaljima. Ovo važi samo za bendove iz BiH.Ako nešto treba promijeniti, oduzeti ili dodati, prvo budite sigurni da ste pročitali predhodne tačke iznad. Ako ste zainteresovani da radite koncertne fotografije ili live reporte za Bosnian Metal možete nam pisati na bosnian.metal.blog@gmail.com

Reklame drugih medija i bendova iz regiona?

Na blogu u meniju imamo i jednu posebnu kategoriju "Our Friends" u kojoj se može svako naći ko informiše "javnost" o dešavanjima na domaćoj metal sceni. Rad takvih portala, webzine-a i blogova ćemo podržavati i povremeno objavljivati informacije o njihovim aktivnostima.

Napominjemo: BMP nikad neće raditi „whoring around“ isključivo iz razloga što ne želimo gubiti svoj identitet niti želimo spamanjem izazivati kontra-efekt kod publike.

BMP ne promoviše bendove iz regiona niti iz ostatka svijeta linkanjem njihovih novih single-ova, live koncerata, nadolazećih turneja, intervjua i slično.


Za sve ostala pitanja mimo svega ovog navedenog, pišite na bosnian.metal.blog@gmail.com

0 comments:

Objavi komentar