Upute bendovima

Kao što znate, Bosnian Metal je jedini blog u BiH koji se bavi arhivom i promocijom BH metal scene i nastoji to raditi na najbolji mogući način. Dosad smo, u skladu s našim mogućnostima i znanjem, predstavili 99% bendova cjelokupne BH metal scene od samog njenog početka, a ukoliko smo nešto izostavili ili ako smatrate da neke informacije nisu tačne, molimo da nam to sugerišete putem našeg e-maila: bosnian.metal.blog@gmail.com
Obzirom da većina bendova ne mari puno na virtualni ugled benda i vrlo je logično da bi mnogi mogli pomisliti da ste posve neozbiljan bend jer Bosnian Metal nije Čarobnjak iza Oza da vas učini dovoljno popularnim kroz naš vid promocije, ukoliko se vi sami ne trudite oko toga. Kome svirate? Svim metal fanovima ovog svijeta da vas čuju ili raji, komšijama i pticama na grani?

U nastavku ćemo vam dati par uputa kako da poboljšate vaš virtualni ugled u cilju što bolje promocije vašeg benda i zamolit ćemo vas da to uradite ako uistinu smatrate da vaš trud i rad zaslužuje  bolju pažnju. Mi iz Bosnian Metal tima smatramo da nije dovoljno samo da vas listamo među bendovima u našoj arhivi da bi ste imali dovoljno dobar image kao bend i smatramo da vi trebate poraditi na boljoj virtualnoj prezentaciji vašeg benda.
Ne živimo više u 'old school' vremenima, to danas živi samo u furkama. Mogućnosti je mnogo, vremena i dovoljno, a ono što nam najviše treba jeste VOLJA! 80% bendova u našoj arhivi ima većinom profile na MySpace-u, Facebook-u, a poneki i na Twitter-u, SoundCloud-u, SignMeTo i slično.
Ukoliko imate profile na Facebook-u, upute su vam sljedeće:

  1. Kreirajte profil za bend na Reverbnation-u (www.reverbnation.com) i povežite sa Facebook , MySpace (ukoliko ga imate) i Twitter (ukoliko imate. Ukoliko ne, kreirajte!) 
    Cilj: Automatsko povezivanje svih profila benda
  2. Kreirajte BandPage profil (player)za vaš bend (To je aplikacija koju imaju mnogi bendovi na Facebook-u, a ide preko SoundCloud-a, YouTube linkova ili mp3 pjesama sa vašeg računara )
  3. SoundCloud i YouTube smo već pomenuli... SoundCloud je dobrodošao kada želite premijerno predstaviti novu pjesmu ili teaser i sve to povezati sa BandPage ili linkati na vaš Facebook band profil.

Napomena: Kreiranje profila na Reverbnation je neophodno! Ako budete slijedili sve njihove upute, biće vam jasno kakve sve mogućnosti se nude na toj stranici.

Ostalo:
  1. Ukoliko imate MySpace, uredite ga dovoljno da nikome ne izbija oči da zatvori stranicu brže nego što je otvorio. 
  2. Ako imate namjeru otvarati Twitter account, tu vam je samo fazon povezivanja Twittera sa Facebook i MySpace i sve samo automatski update-a.
  3. Ukoliko imate bilo gdje drugo profile vašeg benda, linkajte u vašem infu i proslijedite i nama!







0 comments:

Objavi komentar