SMASHED FACE (CZ), ESAZLESA (CZ) @ Underground Club, Tuzla (25.04.2012.)

25.04.2012. u Underground Clubu u Tuzli svirat će dva češka benda: Smashed Face (deathcore), Esazlesa (atmospheric sludge / screamo). Ova dva benda će posjetiti Tuzlu u sklopu svoje turneje po Asutriji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Mađarskoj (o turneji: pročitaj ovde).

Start: 20:00 h
Ulaz: 5 KM (uračunata konzumacija od 2 KM)



Smashed Face dolazi iz Brna, Češka Republika. Ekipa koja se okupila 1997. mijenjala je nazive benda: Interruption, Parricide, Detheria, da bi 2001. kada na mjesto vokala dolazi Fred, uzeli ime Smashed Face. Na početku su svirali old school thrash / death metal (Invaze, demo - 2002), na slijedećem izdanju "Human: Earth Parasite" svirali su death metal, a od 2006. sa izlaskom albuma "Virulent Procreation" i 2009. 7" split EP-om (sa "Cuttered Flesh"-om)  počinju da kombinuju death metal sa hardcore-om. Sada za ovo što sviraju kažu da je to death metal nove škole / deathcore. U januaru 2011. izdali su album "Misanrophocentric".

Esazlesa je četveročlani atmospheric sludge / screamo sastav iz Cheba, Češka Republika. Postavu čine: Bouše (vokal, gitara) Zdeněk (gitara) Ondra (bass), Honza (bubnjevi) Nema puno podataka o ovom bendu. Pod ovim imenom su se okupili 2009. godine nakon raspada screamo / hardcore benda Kmen. Izdali su jedan EP "Vyhlídky a konce" (2010.) i split CD iste godine. 

0 comments:

Objavi komentar