COLD SNAP, LOGIC SYSTEM DISORDER, STATEMENT OF HATE, BENEFIT - 21.03. u Banja Luci

21. marta u banjalučkom klubu studenata (KSB). Nastupit će varaždinski nu metal / groove sastav Cold Snap, banjalučki Logic System Disorder, Benefit i Statement Of Hate. Cijena ulaznice je 5 KM.




facebook event: kliknite ovdje







Cold Snap je jedan od najboljih nu metal / groove metal bendova u regiji. Bend je osnovan 2003. godine. Svirali su u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Holandiji, Italiji, Belgiji, Poljskoj. Nastupili su bendvima Soulfly, Disturbed, Limp Bizkit idr. Snimili su EP "Mea Culpa" (2005), i dva albuma "Eempty Promises" (2008) i "Perfection" (2010). Na posljednjem izdanju producent im je bio Tue Madsen, a kako stvari stoje Tue će biti producent i na novom albumu. Pored toga, dogovaraju i nove nastupe širom Evrope.



Logic System Disorder je alternative metal bend, osnovan u Banja Luci početkom Septembra 2012. godine. LSD su osnovali gitarista Bojan Bujić i pjevač Dario Glavonjić. Čitava ideja je potekla iz velike ljubavi prema bendu System of a down. Odmah po osnivanju pridružuju im se Dario Ilinčić kao bubnjar i Srđan Gverić kao bass gitarista. Kako su neke pjesme odavno bile u procesu nastajanja, sada su završene a i nove napravljene i tako bend trenutno radi na aktivnim probama i uvježbavanju za snimanje prvog albuma.
 




Statement of Hate je nastao od benda Carnage, koji je osnovan 2009., a 2012. godine mijenjaju ime. U aprilu 2013. samostalno izdaje svoj prvi album "Ogromna količina balkanske mržnje" sa 10 pjesama. Tokom predstavljanja albuma prvjenca, jedan od značajnijih nastupa bio je na Sarajevo Summer Metal Festu Vol. 2, takođe i na festivalu u Mostaru gdje su snimili live verziju predhodno pomenutog albuma. Članovi benda su basista Milan Šironjić, vokal Savo Kekerović, bubnjar Žarko Jež, gitarista Aljoša Božić.


Benefit je southern/groove metal bend, nastao u januaru 2010 godine u Banjoj Luci. Bend ulazi u studio i snima dva demo snimka. Najveći uticaj na Benefit su ostavili Pantera i Lamb of God, ali tu su nezaobilazni uticaji Iron Maiden-a, Downa, takodje i progresivnijih bendova poput Dream Theater-a, Tool-a i Death-a. Prva demo pjesma je  stonerskog žanra, ali bend teži ka agresivnijem, ali i dalje melodičnom zvuku, pod najvećim uticajem pomenutih bendova.


0 comments:

Objavi komentar