Album "Stamina" benda After Oblivion izlazi u oktobru preko Metal On Metal Recordsa

datum objave: 11.06.2012. 

Italijanski label "Metal on Metal Records" je sinoć na svojoj stranici objavio vijest da će u oktobru objaviti prvi full length album pod nazivom "Stamina" benda After Oblivion. Od prošle godine počela je kružiti priča da je After Oblivion našao izdavača za svoj prvi album, ali ime su držali u tajnosti dok to sam izdavač nije službeno potvrdio. 

O bendu After Oblivion: 
After Oblivion je projekt Adnana Hatića (Agonize). Pod ovim imenom postoji od 2006, a prije toga Hata je imao sličan projekt pod nazivom Path Beyond Serenity na kojem je radio sa Amirom Hadžićem (Silent Kingdom, Krv).

Prvi ozbiljniji korak bio je  izdavanje prvog EP-a 2007. godine pod nazivom "The Carnal Form"  koji sadrži 4 pjesme. Nakon duže pauze, After Oblivion se konačno "vratio" na scenu ovaj put sa novim članovima, Adnanu su se pridružili Jasenko (gitara) i Marko (bubnjevi), oba iz sarajevskog benda Festival of Mutilation i Dario (bass) bivši bassit Agonize-a. Prvi nastup zabilježili su u 6. marta 2010. godine  na prvom zvaničnom Sarajevo Metal Festu, a krajem 2010. godine održali su tri svirke u Sarajevu, Tuzli i Osijeku, sa Toxicdeathom i Necrophilismom u sklopu mini turneje pod nazivom "In Memoriam: Chuck Schuldiner & Denis Hasić". U martu 2011. godine snimili su EP "Vultures". Od maja 2012. godine, novi bassist je Haris Hasančević, bassist Agonize-a.

O Matal on Metal Recordsu:
Metal On Metal Records su 2008. godine osnovali. Osnivači su Simone Peruzzi i Jowita Kaminska-Peruzzi. Oboje su i ranije imali iskustva u poslu kojim se i sada bave, a to je izdavaštvo, novinarstvo, grafički dizajn i fotografija. Tokom godine ne izdaju veliki broj albuma, što ne znači da im se ne javlja puno bendova. Naprotiv, stalno na njihov mail stiže muzika bendova iz svih dijelova svijeta ali oni kako sami kažu imaju "istančan ukus" za metal pa godišnje izdaju oko 7 albuma. Do danas su izdali albume metal bendova iz Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Grčke, Čilea itd. Što se tiče After Obliviona, njihova pjesma "Deliverance" već se pojavila na kompilaciji koju je objavila ova izdavačka kuća pod nazivom "VV.AA. “Compendium Of Metal Vol. 5".
  

2 komentara:

  1. u je sav sam se najezio

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi nastup zabilježili su u 6. marta 2011. godine na prvom zvaničnom Sarajevo Metal Festu, a krajem 2010. godine

    NEMA LOGIKE :D

    OdgovoriIzbriši