AESTHETIC EMPATHY, THE LOUDEST SILENCE, MAJKE i drugi - 26.07. na Demofestu u Banja Luci

26.07. u tvrđavi Kastel u Banja Luci, nakon izložbi, filmskih projekcija i prvog takmičarskog dijela, kao gosti nastupit će Aesthetic Empathy, Majke i drugi bendovi. Festival traje od 26.-28.07.

U takmičarskom dijelu programa učestvuje i mladi sarajevski siymphonic / gothic sastav The Loudest Silence, a nastupaju pod "rednim brojem" 14.

12:00 - 20:00 - izložbe i filmske projekcije (Gradsko pozorište "Jazavac)
20:00 - prvo takmičarsko veče (Kastel)
23:00 - Aesthetic Empathy (Kastel)
23:45 - Majke (Kastel)
01:30 - ... - ostali izvođači (Kastel)

Kompletan program Demofesta možete pronaći ako kliknete ovde.


Aesthetic Empathy je sarajevsko-novotravnički metalcore / alternative sastav, koji je nastao od nekadašnjeg benda Kursk (osnovanog oko 2002.) AE je 2010. godine završio snimanje svog prvog albuma "Definement". Nekoliko puta su nastupili, a kao najvažniji nastupi izdvajaju se: na Demofestu u Banja Luci i na Sarajevo Metal Festu 2011. Još uvijek su u potrazi za izdavačem njihovog prvijenca. Planiraju uskoro snimiti i spot. 


The Loudest Silence je symphonic / gothic metal kojeg su osnovali Taida i Denijal, u oktobru 2010. godine. Bendu se ubrzo pridružuje Bajro. Završavaju se 2 pjesme (Wake up in my dream, Soul reflection). U februaru 2011. se bendu pridružuju Ensar i Tibor i ubrzo i Zlatan. U maju 2011. bendu kao bubnjar pridružuje Jasmin Aganagić, iz bendova Orisons in Vain i Šamar, koji je sa bendom svirao do septembra. Od novembra na mjesto bubnjara dolazi Aleksandro Alcantara iz bendova Evading Downfall i Motherpig.


Majke su rock sastav iz Hrvatske, osnovan 1988. godine u Vinkovcima. Iste godine su izdali prvi demo album, a nakon toga su izdali 6 full lenth albuma. 2000. su se razišli, kada Bare nastavlja rad sa svojim drugim bendom "Bare i Plaćenici". Majke se ponovo okupljaju 2007. godine, nakon čega su izdali jedan Live (Unplugged) album, a 2011. godine su snimili "Teške Boje". Snimili su nekoliko video spotova.

0 comments:

Objavi komentar