Night for Dimebag Darrell: WARDHILL, HELLRIDE, BRAINCHAIN - 03.08. u sarajevskom klubu Sloga

03.08 u sarajevskom klubu Sloga / Cinemas održat će se svirka u znak sjećanja na Dimebaga Darrella, s svirat će švicarski stoner  hardcore sastav Wardhill, sarajevski sludge / southern / stoner metal bend HellRide i groove metal bend Brainchain. Organizatori su BHHC Booking i SMF Promotions.


Start: 20:30
Ulaz: 5 KM
facebook event (RSVP): kliknite ovde









HellRide je sarajevski metal bend nastao početkom 2011. godine. Bend čine muzičari koja sviraju i u drugim sarajevskim bendovima: Mirza - gitarist heavy metal benda Gnu (1994-1996) i voditelj je emisije Crna Ovca, Emir Saračević - bassist benda Snake Eater i voditelj The Aebyss Radio Showa,  Pero Bruić - vokal benda Arhe. Njima se u ljeto 2011. pridružio i Gligor Glisha Popović (Snake Eater, Deus ex Carousel i Ofsajd), a Samir Ramić (Deus Ex Carousel, Ambrosia) je bubnjar od maja 2012.


WardHill je sludge / crust / hardcore sastav iz Ženeve (Švicarska), osnovan 2004. godine. Nema puno podataka na internetu o ovom bendu. Prvo su se nazvali Fish'n Chips i pod tim imenom izdaju demo "Motherfuckers" a nešto kasnije mijenjaju ime u WardHill. Članovi benda su: Julien (vokal, bass), Marc (guitar) i Peg (bubnjevi). 


 
Brainchain je groove metal bend, osnovan u oktobru 2010. godine. Bilo je par promjena u sastavu, a od prvobitne postave u bendu su ostala tri člana. Bend radi na asutorskim pjesmama koje planiraju objaviti na svom prvom izdanju. Do sad su zabilježili par nastupa. Bend čine: Doma (vokal), Dario (gitara), Mara (gitara), Irma (bass), Benjamin (bubnjevi).

0 comments:

Objavi komentar