3. Antifa Fest u Mostaru - Raspored nastupa

Od 06. do 08.09. u Mostaru će se održati 3. Antifa Fest. Prvi dan festivala u OKC Abrašević održat će se Javna tribina "Odnos Grada Mostara prema antifašističkom nasljeđu" sa početkom u 20:00 h. Drugog dana od 17 h u OKC Abrašević organizovana je radionica: Otvorene licence i anonimno surfanje internetom, a sa očetkom u 19 h u Ćorovića kući: Prezentacija izdavačkog kolektiva "Što čitaš" iz Zagreba "Antiautoritativna ideja i praksa u Zagrebu". Trećeg dana festa organizovane su radionice u OKC Abrašević: od 15h Digitalni audio na besplatnom softveru - Audacity (Da bi mogli obezbijediti potrebnu opremu za praktičan rad na radionici, svi zainteresovani trebaju poslati mail prijave na kontakt@antifa-bih.org), od 17h Sito tisak, 18h Stencil/šabloni.
Muzički dio programa raspoređen je na drugi i treći dan festivala tj. 07. i .08.09.


07.09 sa početkom u 20:00 h u OKC Abrašević, održava se koncert bendova:

- Moca i biznismeni (Ska/Punk/Sarajevo)
- Hor bečkih šnicala (Punk Rock/Trebinje)
- Dying In This Place (Punk/Screamo/Split)
- Mrtve mačke (Female punk/Sarajevo)

ulaz: 5 KM

08.09. sa početkom u 20:00 h u OC Abrašević, održava se koncert bendova:

- Sataraš (Punk/Mostar)
- Deer In The Headlights (Hard Core/Screamo/Banjaluka)
- Helltard (Grindcore/Fastcore/Beograd)
- Bolesno grinje (Grind/Crust/Hard Core/Punk/Pula)
- Hobson's Choice (New School/Hard Core/Tuzla)

ulaz: 5 KM

O bendovima: 


Moca i Biznismeni je punk bend nastao krajem 2010. godine u Sarajevu. U idućih godinu dana održali su tek desetak proba. Sa novim bubnjarom i bez ritam gitare, bend počinje sa ozbiljnijim radom i bilježi izuzetan napredak. Žanrovski se ne ograničavajući, uz veliko iskustvo većine članova (Moca - ex vokal Totalne Rasprodaje, Mima - bubnjar Nema Teorije, i Ćata - gitara (ex-Šamar), Biznismeni se trude Sarajevu predstaviti nešto novo i drugačije. 

Hor Bečkih Šnicala je punk rock sastav iz Trebinja. Ni sami o sebi nisu ostavili puno podataka na netu. Igor Svrdlin "Svrtko" (vokal), Srđan Svrdlin "Frki" (gitara, vokal), Marko Telebak "Teši" (bass, prateći vokal), Stojan Lasica "Čoja" (bubnjevi, prateći vokal). Na petogodišnjicu osnivanja benda snimljen je demo album nazvan "Prva proljetka".


Dying In This Place je punk  / screamo bend iz Splita (Hrvatska), osnovan 2011 godine. Iste godine snimili su demo "Alma". Bend čine: Siniša, Mišo, Ivan, Mario, Antonio. Do sad su imali nekoliko svirki.

Mrtve Mačke je punk čiji su članovi, tj. članice cure. Ako još nešto u Sarajevu niste vidjeli, onda je to definitivno ženski punk bend! O ovom bendu nema puno podataka. Zna se samo da su svirali sa Ludim Kravama iz Srbije na svirci u sklopu AntiFesta u Sarajevu.


Sataraš je punk bend iz Mostara. Do sad su zabilježili nekoliko nastupa. Na početku jednu svirku su odradili bez bassista. Do sad su zabilježili par nastupa a danas bend čine:  Kristijan Ćosić - bubanj, Davorin Šain - gitara, Luka Marijanović - vokal, Dominik Karačić - bass, Slaven Bošnjak - gitara. 



Deer In The Headlights je hardcore sastav iz Banja Luke, osnovan 2010. godine. Svi članovi osim Milice koja je vokal u bendu, su svirali i u drugim banjalučkim bendovima. Pred Milice u bendu su Igor (gitara), Aljoša (gitara)Bojan (bass), Maksim (bubnjevi). Do sad su snimili jedan demo 2011. godine i split sa bendom Reflections of Internal Rain, tokođe 2011.


Helltard je grindcore / fastcore / powerviolence sastav iz Beograda osnovan 2010. godine. Postavu benda čine: Ivan (vocal), Borkes (drums), Banjo (guitar/vocal), Kobac (bass guitar). Do sad su snimili materijale "Podstrekivač (decembar, 2011,) i "Ološ" (avgust, 2012.). Do sad su zabilježili par nastupa, nekoliko i izvan regije.



Bolesno Grinje je grind / hardcore crust punk bend iz Pule (Hrvatska), osnovan 2000. godine. Postavu benda čine: Angeri - vokal, Jule - gitara, Hoc - bas gitara, Luže - bubnjevi. Do sad su izdali nekoliko albuma preko EBM Records, a ktuelni album je "Grinje! Grinje! Grinje!"





Hobson's Choice - Hobson’ Choice je bend koji je nastao 8. maja 2005.godine u Tuzli. 2007. su izdali EP "Dysfunctional family", a 2009 "With Brute Force". Nastupili su na nekoliko festivala, između ostalih na: EXIT festivalu (Srbija), Sarajevo Metal Fest 2010 (BiH), Interground (BiH). Dijelili su binu sa velikanima poput: Born From Pain (HOL), My Dying Bride (GBR) itd. Danas postavu čine: Sale (vokal), Sejo (gitara), Aco (gitara), Asmir (bass), Rule (bubnjevi).














1 komentar:

  1. Ustvari raspored nastupa za prvi dan izgleda ovako, za drugi ne znam;

    Petak, 7. 9.

    21.15 – 21.35
    Mrtve mačke

    21.50 – 22.15
    Moca i Biznismeni

    22.30 – 23.00
    Hor bečkih šnicala

    23.15 – 00.00
    Dying In This Place

    OdgovoriIzbriši