AFTER OBLIVION, INSOLITVS, DEFIANT - 22. decembra u sarajevskom AG klubu

22. decembra u sarajevskom klubu AG, svirat će bendovi After Oblivion, Inolitvs, Defiant. After oblivion će sarajevskoj pulbici na ovoj svirci predstaviti svoj debitantski full length album Stamina, čiji je izlazak zakazan za 09. novembar preko italijanske izdavačke kuće Metal On Metal Records. Informacije o cijeni ulaznice za ovu svirku kao i o cijeni albuma organizator i bend će objaviti uskoro.



Start: 20:30 h
Ulaz: 10 KM (uračunata konzum. od 3 KM)
facebook event (RSVP): kliknite ovde





After Oblivion je projekt Adnana Hatića (Agonize). Pod ovim imenom postoji od 2006. Prvi ozbiljniji korak koji je napravljen sa After oblivion, bio je  izdavanje prvog EP izdanja 2007. godine pod nazivom "The Carnal Form"  koji sadrži 4 pjesme. Nakon duže pauze. After Oblivion je prvi nastup imao u martu 2010. godine  na prvom zvaničnom Sarajevo Metal Festu, krajem iste godine svirali su u Osijeku, Tuzli i Sarajevu, a u maju 2011. godine, u Mostaru. 





Insolitvs je technical metal bend iz Varaždina, osnovan 2006. godine.Prvi album "Op I" snimili su 2010. godine, a izdat je preko Layered Reality Productionsa. Insolitvs kombinuje death metal sa selementima klasične muzike, jazza itd. Postavu benda čine: Petar Babić (bubnjevi), Ivan Milković (bass), Ivan Breslauer (gitara), Gordan Vrbanec (gitara).


Defiant je death metal sastav iz Požege, osnovan 2005. godine. Na početku su svirali melodični death metal pod uticajem švedskih bendova, a vremenom su izgradili svoj stil kombinujući moderniji death metal sa groove metal riffovima i dobrim solažama. Prvi album "The end of begining" snimili su 2006. godine. Rade na novom materijalu. Postavu benda čine: Kris (gitara), Filip (vokal, gitara), Gojo (bass), Leo (bubnjevi).




0 comments:

Objavi komentar