AFTER OBLIVION, INSOLITVS i AWAITING FEAR - 23. decembra u tuzlanskom Palma klubu

23 decembra u klubu Palma u Tuzli, svirat će tuzlansko-sarajevski technical death metal bend After Oblivion sa gostima: Insolitvs (technical metal iz Hrvatske) i Awaiting Fear (death metal iz Srbije). Svirka se održava u sklopu After Olbivion-ove mini turneje na kojoj promovišu svoj prvi full length album "Stamina". I Awaiting Fear će predstaviti svoj novi album.

Start: 20:00 h 
Ulaz:: 5 KM
facebook event (RSVP): kliknite ovde








After Oblivion je projekt Adnana Hatića (Agonize). Pod ovim imenom postoji od 2006. Prvi ozbiljniji korak koji je napravljen sa After oblivion, bio je  izdavanje prvog EP izdanja 2007. godine pod nazivom "The Carnal Form"  koji sadrži 4 pjesme. Nakon duže pauze. After Oblivion je prvi nastup imao u martu 2010. godine  na prvom zvaničnom Sarajevo Metal Festu, krajem iste godine svirali su u Osijeku, Tuzli i Sarajevu, a u maju 2011. godine, u Mostaru. 


Insolitvs je technical metal bend iz Varaždina, osnovan 2006. godine.Prvi album "Op I" snimili su 2010. godine, a izdat je preko Layered Reality Productionsa. Insolitvs kombinuje death metal sa selementima klasične muzike, jazza itd. Postavu benda čine: Petar Babić (bubnjevi), Ivan Milković (bass), Ivan Breslauer (gitara), Gordan Vrbanec (gitara).



 Awaiting Fear" je old school death metal bend iz Beograda, Srbije. Bend je pod najvećim uticajem old school death metal bendova poput Obituary, Bolt Thrower, Cannibal Corpse, Napalm Death, Deicide, Sepultura, sa tim što se u zadnje vreme u radu benda primeti i uticaj Vadera, Behemota i sličnih bendova.  Članovi: Lazar Rapajić Satan – bas i vokal, Igor Lončar - gitara, Stefan Srejić – gitara, Veljko Lukić Manijak - bubanj. Do sad su snimili jedan EP "Engraved Memories" (2008.), split izdanje "Deatdly Path Entrance" sa bendom Elegia, full length "Dead Inside" (2009.) i "After Execution" (2012.)

0 comments:

Objavi komentar