ROCK MARATHON - Jablanica, 09-10. novembar

09. i 10. novembra u Klubu Vijeća mladih, u prostorijama jablaničkom Muzeju, održat će se Rock Marathon. Raspored nastupa:


Petak:
TabuT (Jablanica), Drifter Dogs (Jablanica), Siledžije (Ljubuški)
Ulaz: 2 KM

Subota:
Anemija (Jablanica/Mostar), The Pensioners (Jablanica), XYZ (Jablanica)
Ulaz: 2 KM


TabuT, thrash / death metal sastav iz Jablanice je završio snimanje svog prvog EP-a "Iskopan Iz Tame". Bend je počeo sa radom pod imenom KrŠ Dolaskom Omara i Dine bend mijenja ime, i nastaje par autorskih stvari. Bend svoj prvi nastup bilježi 15.9 na Metal Druženju uz Rakiju gdje su svirali sa bendovima Grob (Split, HR) i The Loudest Silence (Sarajevo, B&H). Na bend utječu bendovi kao sto su: Death, Sepultura, Kreator, Sodom, Slayer, Exodus, Testament

Drifter Dogs je bend koji vec 7 godina aktivno egzistira i radi na prostoru Bosne i Hercegovine. Korijene vuce vec od 1997. godine. Sviraju pod utjecajem raznih opojnih rock, blues and grundge grupa, da bi se vec od 2002. opredjelili za blues pravac.

Siledžije su rapcire / funk / crossover sastav, osnovan u Ljubuškom 2009. godine. Njihov pravac nije lako definisati jer kombinuju razne žanrove, od rocka, hip hopa, punka, funka ali i elemente elektronske muzike. Pobjednici su Jaeger Musc Night-a i F.A.R.S.A. festivala 2010. godine, a 2011. godine pobijedili su i na XIX WHF-u (West Herzegovina Festival-u). Siledžije su članovi "ALTera" - udruženja hercegovačkih alternativnih bendova. Nerijetko nastupaju sa metal bendovima. Spremaju svoj prvi album. Sile Nuić svira i u folk / metal / rock / alternative bendu Terra Slaves.

Anemija je heavy metal bend osnovan u Jablanici 2008.godine. Nakon kraćeg vremena nastaju pjesme „Rijeke suza“, „Nemoćan“, „Prolaze i posljednji dani“, „Osjećam sve je gore“ itd. koje su naišle na pozitivne kritike od strane publike. Anemija osvaja drugo mjesto na „RM Demofest-u“ u Jablanici,prvo mjesto na festivalu „FARSA“ u Čapljini i svira širom BiH. Demo " Prolaze posljednji dani su izdali u avgustu 2010.

0 comments:

Objavi komentar