SARAJEVO METAL FEST 2013 - Tanker i Forgotten Tears potvrdili nastup

Organizatori Sarajevo Metal Festa najavili su još dva benda koja će nastupiti na 4. izdanju ovog festivala, a to su banjalučki Tanker i milanski Forgotten Tears. Nova najava očekuje se uskoro, kao i informacije o cijenama ulaznica i tačnoj lokaciji održavanja festivala.


Tanker je sludge / southern metal bend iz Banja Luke, nastali su 2008 godine i čine ga članovi Monument-a, Revolt-a i AntiDope-a. 2010. godine izdali su svoj prvi EP "Sorrow Drives the Will". Do sada su imali nastupe u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Neki od njihovih važnijih nastupa su bili na Demo Fest-u u Banja Luci, gdje su osvojili treće mjesto, a kao nagradu dobili binsku opremu, 2010. nastupili su i na Sarajevo Metal Fest-u 2010, a 2011. na EXIT-u, te kao support Apocalyptici u Banja Luci, a pojedom na Wacken Open Air Metal Battle-u za regiju ex-Yu izborili su nastup na Wacken Open Air-u. Pripremaju novi album. koji će nositi naziv "Shores Of The Weeping Willow".

Forgotten Tears je metalcore / melodic death metal sastav iz Milana (Italija), osnovan 2005. godine. Postavu benda čine Faust Quaggia (vokal), Paolo Beretta (gitara), Alessandro LA Porta (gitara), Andrea Giovannoni (bass), Simone Bosi (bubnjevi). U aprilu 2011. godine snimili su prvi album pod nazivom "Words To End", te godine su nastupili sa bendovima Rotten Sound, All Shall Perish, Bleed From Within.

0 comments:

Objavi komentar