TANKER i INSTEAD OF A KILL gosti na koncertu CROWBAR-a u Sarajevu

Prije par dana ljubitelje sludge metala obradovala je vijest da će legendarni bend Crownbar nastupiti u Sarajevu, 18. juna. Organizatori, Comrade Booking su najavili i goste, a to su banjalučki Tanker i beogradski Instead Of A Kill.

Podsjećamo i na cijene ulaznica:

- early bird ulaznice = 25 KM (prvih 50 komada: rezervacije preko comradebookingbh@gmail.com)
- u pretprodaji (od sredine maja) = 30 KM
- na dan koncerta = 40 KM (samo na ulazu u Dom mladih)

Tanker je sludge / southern metal bend iz Banja Luke, nastali su 2008 godine i čine ga članovi Monument-a, Revolt-a i AntiDope-a. 2010. godine izdali su svoj prvi EP "Sorrow Drives the Will". Do sada su imali nastupe u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Njemačkoj. Neki od njihovih važnijih nastupa su bili na Demo Fest-u u Banja Luci, gdje su osvojili treće mjesto, a kao nagradu dobili binsku opremu, 2010. nastupili su i na Sarajevo Metal Fest-u 2010, a 2011. na EXIT-u, te kao support Apocalyptici u Banja Luci, a pobjedom na Wacken Open Air Metal Battle-u za regiju ex-Yu izborili su nastup na Wacken Open Air-u. Pripremaju novi album. koji će nositi naziv "Shores Of The Weeping Willow".



Instead Of A Kill je deathcore bend iz Beograda, osnovan 2009. godine. Ubrzo snimaju demo "The Creator Of Lies". 2013. godine su snimili prvi album "Divination" na kojem se našlo 11 pjesama. Postavu benda čine: Jovan Dorkin JayDee (vokal), Marko Galantić Gale (gitara), Uroš Andrijašević (gitara), Vuk Stanovčić (bass), Marko Danilović Tihi (bubnjevi). 

0 comments:

Objavi komentar