FIRST BLOOD, AESTHETIC EMPATHY, SHIPWRECKED - 01.07. u Sarajevu

U sarajevskom klubu Sloga (Cinemas), 1. jula, svirat će First Blood, hardcore bend iz San Francisca, sarajevski Aesthetic Empathy i Shipwrecked. Pretprodajne ulaznice, po cijeni od 10 KM, se mogu kupiti u Korner Pubu i u klubu Sloga, a na dan koncerta samo u klubu Sloga po cijeni od 15 KM. Organizatori su BHHC Booking i Sarajevo Metal Fest Promotions.

First Blood je hardcore bend iz San Francisca (USA), osnovan 2002. godine. Do sad su snimili 5 materijala: EP First Blood (2003), The Dead Man's Hand 03 (split izdanje sa bendom Blacklisted) i dva full length albuma: Killafornia (2006) i Silence Is Betrayal (2010) i kompilaciju FBI (First Blood Inspiration) - Vol. 1 (2011) na kojoj su se našle obrade pjesama bendova:  Hatebreed, Sick Of It All, Earth Crisis, Path Of Resistance, Agnostic Front, Madball, Biohazard itd. Postavu benda čine:  Carl Schwartz (vokal), Joe Ellis (bass), Bobby Blood (bubnjevi).


Aesthetic Empathy je nastao od benda Kursk koji je osnovan 2002.  Album Definement su snimili 2011. godine. u Radio 202, a mastering je urađen u MASTERvargas studiju u New Yorku. Na albumu se nalazi 11 pjesama 10 autorskih i jedna obrada (High Hopes od Pink Floyda). Bend je učestvovao na Sarajevo Metal Festu 1. aprila 2011, na Summer Metal Festu u Sarajevu 2012. Osvojili su treće mjesto na Demofestu u Banja Luci 2011. Snimili su spotove za pjesme "Dualism" i "Deceptive Identity".



Shipwrecked je sludge / hardcore bend. Ideja o osnivanju benda potiče iz 2011. godine, u ideju su djelili četiri člana drugih bendova Corbansick, Duat i Menace to Society. Bend počinje sa radom 2012. godine. Postavu čine: Ensar Bistrivoda (vokal), Benjamin Čišić (gitara), Dino Taletović (bass), Mirza Čengic (bubnjevi). Trenutno rade na svom prvom albumu, a izbacili su jedan single pod nazivom "Comes With The Storm".


0 comments:

Objavi komentar