UNCLE SAM DECIDED, URBAN INSTINKT i drugi - 25.08. na Kakanj Demo Festu

25.08. u Kaknju, na izletištu Bočica, održat će se Kakanj Demo Fest. Svirka počinje u 19:00 sati. Nastupit će bendovi: Uncle Sam Decided (Sarajevo), Urban Instinkt (Tuzla), Nota (Kakanj), HackOne (Lukavac), Bosnische Post (Sarajevo), Futavci (Sarajevo), Zadnji Popis (Srebrenica), a nakon bendova slijedi after-party.

Uncle Sam Decided je formiran u januaru 2007. godine u Sarajevu. Postavu benda čine: Kenan Ljuca (vokal, gitara), Vedad Strujić (bass), Vanja Gutić (bubnjevi). Njihov stil sviranja se danas može okarakterisati kao mješavina hardcora-punka-thrash metala. Nakon što su izdali prvi EP "Lord of Insanity" 2008. godine, bend konačno izdaje i prvo full-lenght izdanje pod nazivom "State of Mind” koji sadrži devet pjesama na engleskom jeziku. Sinimili su spot za pjesmu "Hoću da mijenjam sve".

Urban Instinkt bend, je muzička grupa koja je nastala u Tuzli, krajem 20O8 godine, mada se moze reci da je pod imenom HIV funkcionisala od 2000 godine, sa manjim prekidima... Muzičari koji su pokrenuli ovaj projekat imali su bogato iskustvo kada je u pitanju hip - hop hardcore, tako da su vrlo jednostavno formirali specifičan i lako prepoznatljiv stil koji odiše originalnošću. Sadašnju postavu benda čine: - Čardžić Mirza Charge - vokal i gitara,Darijan Avric Dare- gitara i vokal ,Ligić Goran Goce - bubanj , Mirsad Nalić Nala - bass

0 comments:

Objavi komentar